Jåzzongefestivalen

Stormen Konserthus

1. februar lørdag kl. 11.00

Bodø Jazz Open er for alle, både store og små. Derfor arrangerer vi nok en gang Jåzzongefestivalen sammen med Ad Lib Jazzklubb og Stormen Konserthus. Gjør deg klar for en hel dag med musikk og moro for nordnorske jåzzonger – helt gratis!


PROGRAM:


Åpen kafé – foaje 1. etg, foaje 2. etg, og utenfor Lillesalen
Kl. 11.00-15.00

Tegnestasjon – foaje 1. etg, foaje 2. etg og nede ved Lillesalen
Kl. 11.00-15.00

Lyd- og lyskurs: Stormen/Unge Stormen – Store Sal
Kl. 11.00-15.00

Digital kveld: Unge Stormen – Kammersalen
Kl. 11.00-15.00

"Digital Kveld" fra Unge Stormen er for barn og unge som er interessert i gaming og den digitale verden. Kom innom oss og prøv masse kule VR-spill!

Sjørøverbass: Øystein Gjønnes – Hvorsomhelst
Kl. 11.00-15.00

Sjørøverbass heter egentlig Øystein Gjønnes. Han er barnehagelærer og musiker. Som Sjørøverbass blander han kjente sanger og hjemmelagde sanger sammen med mye tullprat og reinspikka sjøsprøyt til en herlig forestillingsrøre. Velkommen til hvorsomhelstshow.

Fotobok: Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner – Gul Bar
Kl. 11.00-15.00

Her er barn i alle aldre velkomne innom for å lage sin egen fotobok med tilgjengelige materiale og et arkiv av innsamlet foto. Deltakere lager en fiktiv historie basert på de innsamlede fotografiene, og setter sammen en liten bok med bildene. Flere teknikker og metoder er tilgjengelig (klipping, liming, stifting) og deltakerne selv bestemmer hvor mye tid man ønsker å bruke.

Workshopen passer for barn fra 4 år (i følge med voksne) til 13 år. Ungdom og voksne er selvsagt også velkomne til å lage bøker.

I tillegg vil noen fotobøker fra NOUAs fotobokbibliotek være tilgjengelig for inspirasjon, eller til foreldre som ønsker en fordypning i fotokunstners verden.

«Du og jeg og vi 2-3-4»: – Lillesalen
Kl. 11.15

En groovykonsert for hele familien, særlig barn i aldersgruppen 3-10 år, med mange spennende karakterer og utfordringer! Denne gøyale gjengen tar med barna på et musikalsk eventyr og ønsker å lære alle barn i hele verden (og voksne!) kunsten å klappe på 2 og 4! Her blir vi kjent med Fru Rosenstrøm som planlegger å rane banken, Regnskyen som er tissatrengt og Rotta Ronny som er lei av kebab og drømmer om sushi dagen lang.

Du og jeg og vi 2-3-4 består av trioen Ellen Brekken (Hedvig Mollestad Trio, MAAR, Falkevik, Caledonia Jazzband m.fl.), Julie Falkevik Tungevåg (Falkevik, Erlend Ropstad, Synne Sanden, Ine Hoem m.fl.) og Elisabeth Mørland Nesset (Adam Douglas, Hanne Kolstø, Marianne Kjærsund). De slapp i 2017 albumet Krokodille i Baksetet. Albumet er produsert av trioen i samarbeid med Geir Holmsen og David Aleksander Sjølie.

Mathias Nyhagen, forfatter – Sinus
Kl. 11.15 og Kl. 13.30

Høytlesning fra boka «Der ingen finn oss» skrevet og lest av den lokale forfatteren Mathias Nyhagen Asplund. Varer i ca 20min. Passar for barn 6-12 år.

Mathias Nyhagen Asplunds debutbok DER INGEN FINN OSS skil seg ut på alle måtar. Det er ei stilfaren og tenksam, men også fantasifull og fabulerande bok, som grip tak i lesaren og ikkje slepp taket. Mathias Nyhagen Asplund har eit særeige språk og ein levande fantasi som overtyder alle som les boka om at fantasi er viktig. Viktigare enn å følgje reglar og å gjere ting «rett».

Teater for barn: Maiken Vembre og Bodø Ungdomsteater – foaje 5. etg.
Kl. 11.30-12.15
Kl. 12.30-13.15
Kl. 13.30-14.15

Sammen med Maiken Fredrikke Vembre, instruktør for Bodø Barne-og Ungdomsteater, får barna teste hvordan det kan være å spille teater. Det vil være mulig å delta tre ganger i løpet av dagen, og alle rundene med "Teater for barn" varer 45. minutter hver. Alle workshop-rundene vil være satt sammen av noen innledende oppvarmingsøvelser, samarbeidsoppgaver og improvisasjon på "scena". Det skal være fokus på lek, moro og mestring.

OHMA Sushikurs – kjøkken i underetasjen
Kl. 11.45
Kl. 12.45
Kl. 13.45

Lag sushi sammen med kokkene fra Ohma og få med deg oppskrifter og maten hjem. Kurset varer i 30 minutter og er gratis. Anbefalt nedre alder er 7 år. Max 15 barn pr kurs.

Hip-Hop danseworkshop med Cecilie Haugseth – Sinus
Kl. 11.45-12.1
5
Kl. 12.45-13.15

Kl. 13.45-14.15

Cecilie Haugseth er 35 år og utdannet dansepedagog. Hun har jobbet ved Pias Ballettskole i 10 år, og undervist barn, unge og voksne i ballett, jazz og hip hop. Nå er hun prosjektleder i danseprosjektet «Kaboom» og gjør i tillegg små og store prosjekter i Bodø. Cecilie er veldig opptatt av å gjøre dans tilgjengelig for alle og har stort fokus på mestring og at dansen skal være artig. Hun gleder seg veldig til å holde kurs under Jåzzongan 2020.

Filmvisning: "Ild og vann" - Tord Olsen – Store Sal
Kl. 12.15-12.50

To stebrødre setter ut på en farefull ferd i et badekar over en fjord. På veien oppdager de hva brorskap egentlig handler om. Filmen ble spilt inn høsten 2019 i Vesterålen og dette er en av de aller første visningene av filmen og dermed en førpremiere.

«Dag og natt»: BRG + Henrik Dagfinrud – Lillesalen
Kl. 13.00

Dag og natt er en ny CD med barnesanger, rim og regler fra Nordland, som nå også blir konsert. Kjente og ukjente sanger, rim og regler finnes på hvert nes og i hver bygd i hele Nordland. Noen har blitt sunget på dagen, i lek og moro, mens andre sanger har blitt sunget ved sengekanten gjennom årene. Bodø Rythm Group og Henrik Dagfinrud inviterer til musikalsk lek tilpasset de minste, men mange av sangene er kanskje barndomsminner for besteforeldrene?

Medvirkende: Henrik Dagfinrud og Bodø Rhythm group Regi: Anders Alterskjær

«Bråkebøttebaluba»: Silje og Maria – foaje 2. etg.
Kl. 14.15

Kofferten er alltid full av rare og gøye sprell når Silje Sirnes Vinje og Maria Solheim gjør barneshow. Sjørøverskjegg, pandadrakter, prumpehatter, rare briller og ikke minst: sprudlende, fengende barnemusikk!

Sammen synger de morsomme og rare sanger med temaer som barna kan kjenne igjen fra sin egen hverdag. Blant annet om Rotetrollet som på mystisk vis gjør barnerommet rotete -helt på egenhånd. Om lydene som plutselig kan komme fra magen, men som ingen vil vedkjenne seg og om alle de merkelige ordene som de voksne bruker, men som ikke er så lett å skjønne.

Innimellom får barna vise hvor høyt de kan hoppe, enten det er med beina eller med øyenbrynene. De får bevege seg til klassiske regler og danse som kyllinger. Mammaer og pappaer får også muligheten til å vise frem sine erfarne dansesteg. Helt frivillig, selvfølgelig.

Varighet: ca 30-35 minutter.

Sjørøverbass
Fotobok - workshop