Tore Johansen – Nå, lille humle

Fredag 3. februar 2023 kl. 21.30
Kjøp billetter

Astrid Lindgren. Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin. Gjennom Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble den en del av norsk barnekultur også. Men han hadde ikke hørt sangene på norsk før.

Nokså tilfeldig kom han over en sangbok som heter «Astrid Lindgrens store sangbok», opprinnelig utgitt av N.W.Damm&Søn AS på begynnelsen av 90-tallet. Med alle de sangene han husket, og mange flere, alle gjendiktet av skuespilleren og forfatteren Trond Brænne (1953-2013). Da var det bare å sette i gang.

Det hører også med til historien at han har vært så heldig å få gjøre denne fantastiske musikken mange ganger med komponisten selv, Georg Riedel. Tore spurte Riedel om han kunne få lov til å spille inn disse sangene på norsk, og det hadde han ingenting imot.

Prosjektet heter «Nå, lille humle», fordi det er åpningsordene i den fineste sangen Tore vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, «Alle skal sove, for nå er det natt». Og Astrid Lindgren tar hele runden, fra det helt lille til det helt store. Alle skal sove: Alle ungene, mammaene, pappaene, kuene, kalvene, føllene, grisene. Kaninene og alle små lam. Men så kommer det i tredje vers: «Allting som lever på hele jorden, allting skal sove for nå er det natt». Sove skal også hver eneste katt, så klart.


Besetning:


Tore Johansen - trompet
Ine Hoem – vokal
Helge Lien – Flygel
Ellen Andrea Wang – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Konsertinfo

Konserten presenteres i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb. Har du sikret deg sesongkort for jazzklubbens vårprogram gir det deg halv pris på denne konserten.


SINUS
Fredag 3. februar 2023
Klokken 21.30

Dørene åpner én time før konsertstart.