Rubber Soul Quartet

Torsdag 2. februar 2023 kl. 18.30
Gratis inngang

Bodø Jazz Open presenterer Jazz på Hundholmen!

The Beatles er et av musikkhistoriens mest innflytelsesrike band. Det å spille de klassiske låtene til The Beatles i jazzversjoner er hva Rubber Soul Quartet har kastet seg ut i. Store deler av Beatles-repertoaret egner seg nemlig godt til å leke med for jazzmusikere.

Med utgangspunkt i de originale melodiene gjør Rubber Soul Quartet re-arrangerte jazzversjoner av f.eks. Norwegian Wood, Drive My Car, She’s Leaving Home, Eight Days a Week, Day Tripper og And I Love Her m.fl., både med og uten vokal, ispedd fun facts.

I motsetning til amerikanske standardlåter fra 1930-, 40- og 50-tallet, som hundrevis av jazzkvartetter har tolket i en årrekke, så spiller dette bandet altså kun engelske standardlåter fra 1960-tallet, hovedsakelig komponert av musikkhistoriens kanskje mest innflytelsesrike songwriter-par, John Lennon og Paul McCartney, der særlig sistnevnte har uttalt at han liker jazz!

Med respektfull referanse til de originale melodiene, spiller Rubber Soul Quartet sine re-arrangerte, «halvmoderne» jazzversjoner, med en kollektiv tilnærming, men der alle får slippe til i solistisk utfoldelse. Deres varianter er gitarbaserte, men mer akustiske enn originalene, med sax og kontrabass, og de er gjerne lengre, litt løsere og både med og uten vokal.

Dette utadvendte bandet, med Bård Helgerud fra Skien i front, treffer et bredt publikum, og denne ettermiddagen kan du få oppleve Rubber Soul Quartet på Hundholmen Brygghus.

Bandets første plate Blackbird kom ut i 2020 og ble godt mottatt bl.a. av det internasjonale magasinet All About Jazz. I november 2022 kom oppfølgeren Something ut på Losen Records.

Besetning:
Bård Helgerud (gitar/vokal)
Håvard Fossum (saxofoner)
Andreas Dreier (kontrabass)
Torstein Ellingsen (trommer)


Konsertinfo

HUNDHOLMEN BRYGGHUS
Torsdag 2. februar 2023
Klokken 18.30

Fri inngang.