Jazzkafé over hele byen! Helt gratis!

Fredag 16.00 og lørdag 13.00
Gratis inngang

Hør på live musikk i hyggelig lag på en kafé i sentrum eller på City Nord.

Vi opprettholder tradisjonen med Jazzkafé fredag og lørdag. Opplev en frodig blanding av erfarne og litt ferskere musikere på forskjellige kaféer rundt omkring i sentrum og på City Nord Café.

Jazzkafé har blitt et populært konsept under Bodø Jazz Open og har fylt opp byens kafeer med jazzglade publikummere hvert eneste år.

 

JAZZÅ?

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Hundholmen Brygghus (flyttet fra Cafe City Nord)

Orkesteret Jazzå? ble etablert i 2013 og holder til på Fauske. Bandet består av fem modne gubber som fråtser uten blygsel i det de mener er det beste fra jazzkatalogene, pluss noe sjølskrevet musikk. Bandet gleder seg til å dele musikken sin med publikum på Bodø Jazz Open.

Bandet består av: Lars Henrik Johansen (gitar), Odd Birkelund (gitar), Thomas Halvorsen (bass), Kjell Hansen (trommer) og John Kristian Magnussen (saxofoner).

 

BODØ-OKTETTEN

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Brødrene Berbusmel

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Craig Alibone Pâtisserie & Champagneria

I snart 40 år har Bodø-Oktetten gledet mangt et bodøhjerte med sitt varierende og engasjerende repertoar. Siden starten har tusenvis av tilhørere fått oppleve et ensemble som gjennom entusiasme og smil har levert alt fra viser, pop og jazz til klassiske verker på mange scener og arenaer.

På 2000-tallet arrangerte oktetten barbershopfestivaler og har siden hatt forkjærlighet for jazzete barbershopmusikk. En annen og velkjent amerikansk jazztradisjon fra storbandets glansdager ble utforsket sammen med Bodø Big Band i 2018/2019, med musikk fra croonere som Frank Sinatra, Sammy Davis Jr. og Dean Martin.

Bodø-Oktetten består av Thomas Johansen, Kjetil Hesten, John Åge Selstad, Frank Lindberg, Tore Hongset, Hans Aksel Johnsen, Johan Jakobsen, Richard Lindal og Mikael Rönnberg.

 

LIV BJELLAND OG RENATO PANEBIANCO

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Påpir

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Brødrene Berbusmel

Liv Bjelland og Renato Panebianco i glødende samspill med genuine tolkninger av kjente jazz standards etter Sinatra, Jobim m.fl.

Liv og Renato er del av "The Jazzin 'Pot"-miljøet i Bodø, og har begge lang fartstid som utøvende musikere i Oslo og Bodø. Liv har bakgrunn som jazzvokalist fra storband og andre jazzgrupper i Osloområdet. Liv formidler med stor innlevelse, genuint og med stålkontroll – rett inn i sjela.

Energi og original virtuositet kjennetegner Renatos spillestil. Han er utdannet klassisk pianist, men oppdaget senere jazzen og har spilt med Bodø Big Band ved flere anledninger. Renato er en av grunnleggerne av prosjektet "The Jazzin 'Pot" som samler et betydelig fellesskap av musikere i Bodø.

Liv Bjelland - vokal
Renato Panebianco - piano

 

HAUK

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Samvirkelaget

Hauk er en fersk duo bestående av Henrik Hausmann på gitar og Nicolai Schmidt på trommer. Begge musikerne har tidligere vært aktiv i musikkmiljøet i Bodø med band som Korvegia og Jazzgys.

Høsten 2022 gikk turen til Stavanger for å studere jazzimprovisasjon. Duoen spiller for det meste egenskrevet musikk, inspirert av mange ulike sjangere som jazz, psykedelisk rock og funk.

 

KRISTINE FLEM WILLASSEN

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Ramsalt Bar

Kristine Flem Willassen er en låtskriver og artist fra Bodø som går på musikklinja ved Bodø VGS. Hun har hentet inspirasjon både fra svensk pop og norsk pop. Til tross for sin unge alder har hun allerede gjort seg sterkt bemerket i byens kulturliv. Under årets Bodø Jazz Open vil hun spille låtene sine i et litt annet format og stiller med fullt band som består av:

Julius Krokslett (trommer), Isabel Mjelde Karlsen (gitar), Ingrid Norås (piano), Edward Valentin Engen (bass).

 

BRG FEAT. HÅKON SKOG ERLANDSEN OG THEA MARIE MEYER

Fredag 3. februar kl. 16.00
Spillested: Bølgen & Moi

Kom og hør Bodøs beste rytmeseksjon i samspill med to profesjonelle lokale solister!

Sammen med mestersaksofonist Håkon Skog Erlandsen vil BRG by publikum på kjente og ukjente gullkorn fra jazzens standardrepertoar. Etter pausen får disse tre selskap på scenen av den fantastiske vokalisten Thea Marie Meyer, som sammen med BRG og Håkon vil utforske bl.a. noen bossa nova-klassikere. Kom inn på jazzkafe og varm deg denne fredagsettermiddagen!

Bodø Rhythm Group er: Martin Högberg på elgitar, Christo Stangness på kontrabass.

Solister: Håkon Skog Erlandsen på saksofon, Thea Marie Meyer på vokal.

SUNNIVA AASEN PETTERSEN

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Samvirkelaget

Vokalist Sunniva Aasen Pettersen (18 år) går siste året på musikklinja Bodø VGS. Hun sier selv at hun er inspirert av alle mulige sjangre og ikke følger noen spesiell musikalsk vei.
– Jeg jobber med det jeg selv synes er gøy å jobbe med. Denne gangen skal jeg spille en blanding av blues, pop og jazz. Jazz er en ny sjanger for meg, så dette blir spennende, forteller hun.

Med seg på laget har hun tre musikere som spilte med bandet Jazzgys under fjorårets festival. Bandet består av Henrik Hausmann (gitar), Nicolai Schmidt (tromme) og Edward Valentin Engen (bass). 

 

PURE INSTINCT

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Påpir

Pure Instinct er et band bestående av unge musikere fra Bodø. De spiller egenkomponert musikk som de selv beskriver som bluesinspirert rock-pop. Bandet trives veldig godt på scenen, og har en smittsom spilleglede. 

Bandet består av Eline Enger på vokal, piano og gitar, Magnus Mathisen på gitar, Marius Krogh på bass og Emil Vertot på trommer.

 

JAZZIN´POT

Lørdag 4. februar kl. 13.00 - 16.00
Spillested: Kulturkafeen, Tusenhjemmet

I samarbeid med Tusenhjemmet kultur og kunnskapssenter blir det Jazzin`pot denne lørdagen. Jazzin`pot har eksistert i fem år med arrangementer en gang i måneden alle disse årene. Dette er en møteplass for musikere, sangere og musikkinteresserte og publikum som kommer sammen for å dele musikk, høre på musikk, samarbeide om musikken, og utøve musikk.

Jazzin`pot favner bredt i sitt musikalske uttrykk. Primært Jazz, men også viser, irsk musikk, brassband, korsang, gamle og nye hits står på menyen. Hver gang er som en «mikrofestival».

Hva kan du forvente? Et knippe herlige, entusiastiske musikere i samspill, jamming og variert musikk.

 

WE TAKE REQUESTS TRIO

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Ramsalt Bar

Har dere hørt? Oscar Peterson har vendt tilbake! We Take Requests Trio har et skarpt blikk mot jazz-tradisjonen, og blander det med en smittende entusiasme og enorm spilleglede.

Selve navnet We Take Requests Trio viser til Oscar Peterson Trio´s plate We Get Requests fra 1964, og det var gjennom felles kjærlighet og lidenskap for dette albumet bandet først fant hverandre. Siden den gang har trioen opparbeidet seg til å bli en svært samspilt og swingende trio, med ypperlig sjangerforståelse og overskudd.

Eirik Tveten - piano
Eskild Okkenhaug - kontrabass
Udi Shlomo - trommer (vikar for Steinar Heide Bø)

PS: We Take Requests Trio får du også høre fredag ettermiddag på Jazz på Hundholmen og lørdag kveld på Jazzfest med Adam Douglas, Bodø Big Band og Magnolia Jazzband.

 

ENGLAND BROOKS & FINN ROBERT OLSEN

Lørdag 4. februar kl. 13.00
Spillested: Bølgen & Moi

England og Fro inviterer til intimkonsert på Bølgen & Moi med gode musikalske øyeblikk.

Vi gleder oss til denne fantastiske duoen samles for å skape god stemning, og sterke musikalske øyeblikk!

England Brooks er født og oppvokst i Los Angeles, California og gjorde Bodø til sitt nye hjemsted tidlig på 2000-tallet. Det er vi er glade for, for England har med sin dype og sjelfulle stemme begeistret fans, og skapt minneverdige konsertopplevelser for mange. I år spiller hun en viktig rolle på Bodø Jazz Open, i det hun varmer opp enhver scene hun synger på.

Gitaristen Finn Robert Olsen, også kjent som FRO blant venner, har vært en av Bodøs fremste musikere gjennom flere tiår. Han er den ultimate lagspilleren til sine kollegaer. Han er svært lyttende, har stor bredde i det han fargelegger musikken elegant uten å ta for mye plass selv. Han spiller andre gode og lager atmosfærer det er godt å synge i. FRO inspirerer mange, og påfyllet av det vil vi nok få på denne konserten.

Sammen er denne duoen et stjernelag i toppklasse. England og FRO gleder seg til å fremføre et utvalg håndplukkede sanger. Her vil du få høre sanger du kanskje ikke har hørt på en stund, og sanger du kanskje hører ofte. Vi gleder oss til å høre og se dem sammen. Velkommen til en lun musikalsk stund med to sterke formidlere!