Jåzzongefestivalen

Lørdag 4. februar 2023 kl. 11.00
Gratis inngang

Konsert på Jåzzongefestivalen

Gjør deg klar for en hel dag med musikk og moro for alle jåzzonger – helt gratis!

Bodø Jazz Open er for alle, både store og små. På Jåzzongefestivalen kan barn og unge være med på mange forskjellige aktiviteter. Konserter, sushikurs, hip-hop workshop, teater, fotobok, dataspill, sang og dans og mye annet.

Jåzzongefestivalen arrangeres i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb, Nordnorsk Jazzsenter, Stormen Konserthus og Unge Stormen.

PROGRAM:

 

Kafé, lekerom og tegnestasjon
Foaje 1. etg, foaje 2. etg, og utenfor Lillesalen
Kl. 11.00-15.00
Kafeen i 2. etasje serverer kaffe, boller, kake, brus, jus, og litt snacks. I samme etasje har vi lekerom med ulike aktiviteter. Tegnestasjon finner dere utenfor Lillesalen i underetasjen.


Pop up Sjørøverbass
Hvorsomhelst
Kl. 11.00-15.00

Sjørøverbass er en dårlig sjørøver. Han liker ikke sjø og har blitt kastet av båten til Kaptein Knut. Igjen. Bare fordi han kanskje ble bittelitt sjøsyk i hatten til kapteinen.

Og fordi han kanskje av og til gjemmer seg på do for å spille bass. Og kanskje fordi han mye heller stjeler sanger enn gull. Og kanskje litt fordi en av sangene handler om Kaptein Knut. Og kanskje fordi han byttet ut sjørøverflagget med et skjerf. Og kanskje fordi han serverer tran.

Sjørøverbass heter egentlig Øystein Gjønnes. Han er  barnehagelærer og musiker. Som Sjørøverbass blander han kjente sanger og hjemmelagde sanger sammen med mye tullprat og reinspikka sjøsprøyt til en herlig forestillingsrøre. Velkommen til hvorsomhelstshow!

Konsert: Tore Johansen - Nå, lille humle
Sinus
Kl. 12.00-13.00

Astrid Lindgren. Georg Riedel. Dette er lyden av Tore Johansen sin barndom. Og tusenvis av andre sin. Gjennom Emil i Lønneberget, Pippi Langstrømpe, Karlsson på taket og Alle barna i Bakkebygrenda ble den en del av norsk barnekultur også.

I prosjektet «Nå, lille humle», har Tore oversatt alle disse sangene til norsk og med sitt flotte band får du høre alle disse denne formiddagen på Sinus.

Prosjektet heter «Nå, lille humle», fordi det er åpningsordene i den fineste sangen Tore vet om: God natt-sangen fra Bakkebygrenda, «Alle skal sove, for nå er det natt». Og Astrid Lindgren tar hele runden, fra det helt lille til det helt store. Alle skal sove: Alle ungene, mammaene, pappaene, kuene, kalvene, føllene, grisene. Kaninene og alle små lam. Men så kommer det i tredje vers: «Allting som lever på hele jorden, allting skal sove for nå er det natt». Sove skal også hver eneste katt, så klart.

Men det er nok best at alle ungene holder seg våken under konserten som er med Ine Hoem på vokal, Helge Lien på flygel, Ellen Andrea Wang på bass og Håkon Mjåset Johansen på trommer. Ja også Tore på trompet så klart!

 

Fotobok: Marianne Bjørnmyr og Dan Mariner
Den grønne baren (3. etasje)
Kl. 11.00-15.00

Her er barn i alle aldre velkomne innom for å lage sin egen fotobok med tilgjengelige materiale og et arkiv av innsamlet foto. Deltakere lager en fiktiv historie basert på de innsamlede fotografiene, og setter sammen en liten bok med bildene. Flere teknikker og metoder er tilgjengelig (klipping, liming, stifting) og deltakerne selv bestemmer hvor mye tid man ønsker å bruke.

Workshopen passer for barn fra 4 år (i følge med voksne) til 13 år. Ungdom og voksne er selvsagt også velkomne til å lage bøker. I tillegg vil noen fotobøker fra NOUAs fotobokbibliotek være tilgjengelig for inspirasjon, eller til foreldre som ønsker en fordypning i fotokunstners verden.Digital kveld i Stormen bibliotek
Møterommet (2. etasje)
Kl. 12.00-16.00

Digital Kveld på Stormen bibliotek inviterer til gaming på Jåzzongefestivalen kl. 12-16 lørdag 4. mars i møterommet 2.et. Vi kjører Beat Saber-VR konkurranse og alle som deltar får en kul caps. Vi rigger også opp gaming-PCer til de som venter og de som ikke vil spille VR.
Åpent og gratis for alle barn opp til 14 år.

Ansatte i Digital Kveld er på plass for å veilede og skape god stemning!


 Foto: Asbjørn Olav Johansen

 

OHMA Sushikurs (30 minutter)
Kjøkken i underetasjen
Kl. 11.45
Kl. 12.45
Kl. 13.45

Lag sushi sammen med kokkene fra Ohma og få med deg oppskrifter og maten hjem. Kurset varer i 30 minutter og er gratis. Anbefalt nedre alder er 7 år. Max 15 barn pr kurs.

 

Fryd Danseworkshop
Kammersalen

Kl. 11.30 - 12.15 (alder 3-5 år, maks 20 stk)
Kl. 12.30 - 13.15 (alder 5+, maks 25 stk)
Kl. 13.30 - 14.30 (alder 5+, maks 25 stk)

Sammen med instruktører fra Fryd Dansestudio, får barna lære dans og bevegelseslek til variert musikk. Fryd har tatt med litt kostymer, som man kan få ta på og danse i.

Kanskje møter dere på Fryds Danseløve?!

Den første workshopen er tilpasset de yngste, og de to neste, de litt eldre barna.

Hip-Hop danseworkshop: Robin Silberg og Jayson Rheil
Lille sal, Stormen Konserthus
Kl. 11.30 - 12.15 
Kl. 12.30 - 13.15  
Kl. 13.30 - 14.30

Robin Silberg og Jayson Rheil er begge to profilerte gutter innenfor B-Boy miljøet i Bodø. 
I tillegg til å undervise barn og unge ved byens dansestudioer, har de også sitt eget crew innenfor breakdance,- "Northside Breakerz". De opptrådde blant annet med deler av crewet under Stormen Konserthus storsatsning "Den Store Låtfesten". Robin Silberg fikk 2.plass under NM i Breakdance i 2021, og jobber mot OL.

Konsert: En reise gjennom jungelen
Stormen Foaje 2. etg.
Kl. 14.00-14.45Langt inne i jungelen, på en stor stein, ligger Joel Jaguar. Han slikker potene sine, nynner litt på en sang og lurer på hvilket eventyr han skal ut på idag. I denne konserten møter vi også Daniela Tarantella, Kobra Kai og Oteren Ola, og barna kan følge reisen deres gjennom en jungel av lyder, fortellinger og uforutsigbare hendelser. Her er det lov å danse og ha det gøy.

Bandet består av sangeren Daniela Reyes (Soloprosjekt, Why Kai), pianisten Kai von der Lippe (Why Kai, Fieh, Ototoi), cellisten Joel Ring (Wendra Hill, Why Kai) og trommeslageren Ola Øverby (Fieh, Beharie, Overcity).

Fotostand: Morsomme bilder av din jåzzonge
Stormen bibliotek
kl. 11.00 - 12.30

Vi rigger opp til fotografering i Stormen bibliotek, og både store og små kan stikke innom. Her skal jazzfotografen Andreas Mareliussen fange ditt morsomte, kuleste og fineste jåzzongebilde. Etterpå får de som kommer innom fotostanden tilsendt bildet. Kom gjerne innom for et raskt knips!