Inger Nordvik med band

Fredag 3. februar 2023 kl. 19.00
Kjøp billetter

«Det er sjelden å høre debutalbum av en slik kunstnerisk modenhet og som er så overbevisende»
Deutschlandfunk (DE)

Inger Nordvik har sin bakgrunn fra klassisk musikk, men som låtskriver har hun valgt å trekke inn elementer fra både folk, art-pop og jazz, noe som blir beskrevet som et helt særegent musikalsk univers. I 2020 slapp hun det kritikerroste debutalbumet «Time», hvor hun blir sammenlignet med store navn som Joni Mitchell og Kate Bush.

Med «Time» har hun allerede oppnådd flere milepæler, både her hjemme og i utlandet. I Tyskland ble hun plukket ut som «én av ti artister vi har mest tro på i 2020» (Zitty og TipBerlin), og «Time» ble kåret til «Månedens Album» blant flere anmeldere. Om debuten skrev britiske Clash Magazine:

«Inger Nordvik’s ’Lost’ er en uendelig vakker kreasjon (…) Med sin blanding av jazz- og folkemusikkelementer er albumet ’Time’ en enestående prestasjon.»

På nyåret følger hun opp med sin andre fullengder «Hibernation». På dette albumet utvider Inger imidlertid sitt karakteristiske kammerpop-sound av piano og vokal med en rikere produksjon. Hun har latt seg inspirere av det organiske bandsoundet fra 60- og 70-tallet, men skaper likevel sin egen stil. Vokalen står som selve grunnmuren og hun har en stemme som vet å berøre.

Til Bodø Jazz Open har Inger med seg flere dyktige musikere fra den norske pop- og jazzscenen, også kjent fra prosjekter som Fieh, Espen Berg trio og Damata.

Medvirkende:
Inger Nordvik - piano og vokal
Torstein Slåen - gitar
Bárður Reinert Poulsen - bass
Ola Øverby - trommer

«En debut med utelukkende spennende låter som utviser en forbausende modenhet (...) Uten å se seg blind på internasjonale forbilder, har hun skapt og perfeksjonert sin helt egen stil.» 5/5 Stereo (DE)

«Svært sjelden dukker det opp debutalbum som tar pusten fra en. Inger Nordviks debutalbum er intet annet enn magisk.» 6/6 Harstad Tidende


Konsertinfo

Beddingen Kulturhus
Fredag 3. februar 2023
Klokken 19.00