Frode Alnæs Band

Torsdag 2. februar 2023 kl. 21.00
Kjøp billetter
Foto: mona nordøy

I år feirer Frode Alnæs 40-års jubileum som profesjonell musiker og komponist. I den anledning har han satt sammen et eksklusivt jubileumsband, med et knippe håndplukkede toppmusikere.

Nå tar Frode med seg dette kremlaget til Bodø Jazz Open.

Frode Alnæs er kjent som gitarvirtuosen, «sjefen» og opphavsmann til samtlige av låtene til «Dance With A Stranger», bandet han har utgitt hele åtte album med. Han har også gitt ut fem soloplater i eget navn, den siste «Beste tia mi» kom i mars 2022. Han har medvirket som låtskriver og gitarist på mer enn 150 album i inn- og utland, og levert en rekke bestillingsverk til ulike festspill og festivaler. Frodes lange og eventyrlige musikalske livsreise har gitt ham mye heder og ære, blant annet tre Spellemannspriser. Og han er i dag like etterspurt.

Frode Alnæs er kjent for å ha en unik evne til å kommunisere med publikum. Det er aldri kjedelig når Frode står på scenen. Han er utadvendt og byr alltid på musikalske overraskelser og godt humør.

Hans musikalske røtter innenfor både jazz og pop, gjør han til en spennende og improviserende musiker. På Bodø Jazz Open vil publikum få servert musikk som har betydd mye for Frode opp gjennom årene. Først og fremst fra eget repertoar, blant annet fra hans instrumentalalbum «Kanestrøm», men det vil også bli smakebiter fra andre prosjekter.

Frode tilhørte det aller første kullet som kom inn på den legendariske jazzlinja i Trondheim. Da han ble uteksaminert i 1982 ble han raskt fanget opp som et unikt talent av etablerte musikermiljøer i Oslo. Siden den gang har han levd godt av musikken, og livet hans har vært et kreativt hjul av musikalsk viktige prosjekter.

Frode Alnæs har den unike evnen til alltid å tilføre en låt noe nytt. Han er kjent for å aldri spille samme låt eller gitarsolo likt to ganger. Han legger alltid inn noe nytt og spennende i sitt gitarspill og musikalske uttrykk.

– Som gitarist er jeg nok mer jazzmusiker enn pop eller rockegitarist. Det er noe med friheten og det å ha sin egen greie hvor jeg kan gå på jobb og spille det jeg vil. Min sterkeste side er nok kombinasjonen av lytting, musikalitet og improvisering, og jeg passer stort sett inn over alt der jeg kan bruke min forståelse av musikk, sier 40-års jubilanten.


Besetning:
Frode Alnæs – gitarer & vokal
Jørn Øien – keyboards
Audun Erlien – bass
Rune Arnesen – trommer

 

Konsertinfo

SINUS
Torsdag 2. februar 2023
Klokken 21.00

Dørene åpner 1 time før konsertstart.