Bodø Domkor & Magnolia Jazzband

Søndag 5. februar 2023 kl. 15.00
Kjøp billetter

Musikerne i Magnolia Jazzband har gjort flere pilgrimsferder til New Orleans, jazzens fødeby. Nå tar 50-års jubilanten turen til Bodø for å runde av jazzfestivalen med gospeltoner og hymner, når Magnolia Jazzband møter Bodø Domkor til samarbeid for første gang.

Bodø Jazz Open har i mange år hatt lyst til å avrunde festivalen med en kirkekonsert. Nå skjer det. Denne søndagen blir det skuldersenk og sjelefred å hente. Og det er ikke tilfeldig at vi har ønsket oss nettopp Magnolia til festivalen nå: Bandet ble nemlig startet av trombonist og Bodøværing Gunnar Gotaas, som fremdeles er med i det som er et av Norges eldste band i kontinuerlig drift. Utrolige 50 år har bandet holdt det gående, og nå markeres dette med to ulike konserter under Bodø Jazz Open.
 
Det jubilerende jazzbandet har turnert i store deler av Europa, samt spilt i Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival. De er et av få band i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på jazzklubb, festival, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle «beat» og sin varme «sound».

Sammen med Bodøs eget domkor vil konserten bestå av de fineste gospellåter, hymner og salmer.

Bodø Domkor har et godt og nært samarbeid med andre kor og musikere i byen og regionen. Dette har resultert i en rekke spennende samarbeidsprosjekter som på en positiv måte bidrar til å bryte litt med en mer tradisjonell forståelse av kirkekoraktivitet. Det kanskje mest kjente prosjektet er samarbeidet med artisten Halvdan Sivertsen, men mange har fått oppleve den populære førjulstradisjon de senere år, nemlig Nattjazzkonserter hvor koret har fått anledning til å samarbeide med noen av landets ypperste jazzmusikere. Dermed er møtet med Magnolia Jazzband midt i blinken for Bodø domkor. Her vil det oppstå swingende samspill i det heftige møtet mellom korsang og jazzmusikk.

(TRIVIA: Bestefaren til trommeslager i Magnolia, Torstein Ellingsen, var den ene av to arkitekter som tegnet Bodø domkirke som sto ferdig i 1956. Den gang det første kirkebygget som utnyttet armert betong som et formelement. Tenk å spille trommer i et bygg bestefaren din har lagd? Stilig)


Medvirkende:
Bodø Domkor under ledelse av dirigent George Chittenden.


Magnolia Jazzband som er Anders Bjørnstad (trompet), Georg Reiss (klarinett/altsax), Gunnar Gotaas (trombone), Morten Gunnar Larsen (piano), Børre Frydenlund (banjo/gitar/vokal), Sebastian Haugen (kontrabass), Torstein Ellingsen (trommer).

Konsertinfo

Konserten presenteres i samarbeid med Bodø Domkor og Musikk i Bodø Domkirke.

Bodø Domkirke
Søndag 5. februar 2023
Klokken 15.00

Dørene åpner 30 minutter før konsertstart.


PS: Du får også oppleve Magnolia Jazzband i en annen drakt lørdag kveld, på en helaftens jazzfest på Quality Ramsalt Hotel med Bodø Big Band og Adam Douglas. Les mer om denne konserten her.