Beharie

Fredag 3. februar 2023 kl. 23.00
Kjøp billetter
Foto: Malin Longva

Dypt forankret i et indie/soul-uttrykk, finner du Beharie. Med en singer-songwriterpreget låtskriving, formidler musikken en nerve som tør å være både sårbar og insisterende.

Til tross for at det er tidlig i karrieren, har Beharie allerede vunnet en Spellemann for sin andre EP «Beharie // Beharie» fra 2021, i tillegg til å bli nominert av svenske GAFFA som «Årets internasjonale gjennombrudd», blant annet.            

Tidlig i 2022 var han på en måneds lang europeisk supportturné med amerikanske William Fitzsimmons, og 2022 har simpelthen ikke stoppet å levere for den sjelfulle artisten. Hans tredje EP «Beharie, the Third» ble utgitt 27. mai, og høstet her til lands strålende kritikker fra blant andre VG (5/6), GAFFA (6/6), Aftenbladet (6/6) og Aftenposten (5/6). Et samlet mediekorps utroper Beharie til soulens nye stjerneskudd.

GAFFA sier det slik:

- Likhetene til Frank Ocean, både i stemme og meloditeft, er så påfallende at det frister å ta en kikk på Beharies slektstre. En heftig sammenligning, ja, men en må helt opp på disse hyllene for å gi presise bilder på hvilket talent denne mannen besitter.

Med sin evne til å uttrykke følelser pakket inn i et varmt, sjelfullt og tidløst lydbilde, fortsetter Beharie å bringe sin stadig utviklende musikk til spennende, nye steder og høyder.

«Men den virkelige perlen er «When Are We Going», der ekko av nevnte Ocean krenger mot den britiske folksoul-helten Michael Kiwanuka på best tenkelige vis.» - VG

 «Spellemannvinner Beharies tredje EP befester hans posisjon som en av landets ledende soulstemmer.» - Aftenposten

 «Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie.» - NRK P3


Christian Beharie - vokal/gitar
Bård Kristian Kylland - keys
Andreas Svabø - bass
Fredrik Svabø - gitar
Ola Øverby - trommer


Konsertinfo

Beddingen Kulturhus
Fredag 3. februar 2023
Konsertstart kl 23.00
Dørene åpner kl. 21.00.