Angelique Kidjo SINGS med Arktisk Filharmoni

Fredag 3. februar 2023 kl. 20.00
Kjøp billett
Foto: Sofia & Mauro

Hun er blitt kåret til en av de 100 mest inspirerende kvinnene i verden av både The Guardian og Time Magazine, og før sommeren ble hun tildelt sin femte Grammy-pris. Når Angelique Kidjo kommer til Bodø Jazz Open er det albumet SINGS vi får høre i en av Europas beste saler, med fullt orkester i ryggen.

Det er Bodø Jazz Open, Nordlysfestivalen og Arktisk Filharmoni som har gått sammen om å invitere beninske Angélique Kidjo til Bodø og Tromsø. Siden debutalbumet «Pretty» kom ut i 1981, har sangeren opparbeidet seg status som et av de aller største navnene innen verdensmusikk. Og hun har i løpet av sin lange karriere samarbeidet med artister og komponister som Alicia Keys, John Legend, Philip Glass, Peter Gabriel og Bono.

I 2015 gav Angelique Kidjo ut albumet «SINGS» hvor flere av hennes kjente sanger ble arrangert for orkester. Resultatet ble et møte mellom den klassiske europeiske tradisjonen og den rytmiske kraften som kjennetegner musikken fra Kidjos hjemland Benin. Og det er nettopp albumet Sings som danner grunnmuren for konsertene i Bodø og Tromsø.

– Å spille med et stort orkester, som Arktisk Filharmoni, er en morsom utfordring. Jeg elsker utfordringer, sier Kidjo selv i et intervju med orkesterets kommunikasjonssjef Lasse Jangås.

– Sammen med et symfoniorkester blir stemmen min ett av instrumentene i orkesteret, som krever en helt annen tilnærming. Så ser vi at når vi bruker energien og kompetansen vår sammen, oppnår vi gode resultater. Akkurat som ellers i livet.

– Vi gleder oss enormt til å jobbe med en av verdens flotteste og viktigste artister, en sanger og musiker vi har dyp respekt for og som vi har ønsket å jobbe med veldig lenge, sier programsjef Catharina Bilsbak i Arktisk Filharmoni.

Festivalsjef i Bodø Jazz Open, Erik Johansen gleder seg også til å presentere en av Afrikas store stemmer.

– Det er mange år siden Angelique Kidjo sist begeistret publikum i Bodø, og nå sammen med Arktisk Filharmoni i en av Europas beste saler blir garantert en stor opplevelse!

I tillegg til sine musikalske meritter er Kidjo kjent for sitt engasjement for blant annet barns rettigheter, klima og miljø. Hun er ambassadør for Amnesty International, UNICEF og Oxfam, og har i tillegg etablert stiftelsen Batonga som arbeider for afrikanske jenters rett til utdanning. Hun har også blitt tildelt den prestisjetunge Crystal Award av World Economic Forum i Davos, og Amnestys Conscience Award for sitt engasjement for menneskerettigheter.

Konsertinfo

Stormen Store sal
Fredag 3. februar 2023
Konsertstart kl 20.00
Konserthuset åpner én time før konsertstart.