Samspill som swinger. Spiller du andre gode?

Torsdag 2. februar 2023 kl. 12.00
Gratis inngang

Samspill som swinger. Spiller du andre gode?

Trommeslager (og trompetist, konsertprodusent, lærer og foredragsholder) Torstein Ellingsen, kjent fra Rubber Soul Quartet og Magnolia Jazzband, tar sammen med vår egen jazztrommis, låtskriver, dirigent og kunstnerisk leder Roger Johansen, trommestikkene fatt og stiller opp med et jazzforedrag i beste lunsjtid i vår festival-lounge i Stormen Konserthus.

«Samspill som swinger» er et musikalsk foredrag, en jobbhappening der deltakerne på en musikalsk måte bevisstgjøres, involveres og opplever å være med på noe felles. Om du er kvart-, halv- eller helmusikalsk spiller ingen rolle. Du trenger heller ikke kunne noe om jazz for å ha glede og nytte av å høre disse erfarne «bakmennene» reflektere rundt samspill.

Torstein og Roger har lang erfaring både som ledere og som medlemmer av ulike band/team. De var kolleger en årrekke i Rikskonsertene, og de har coachet hundrevis av profesjonelle musikere i en rekke sjangre. Torstein har også jobbet som kulturbyråkrat i Staten. Han har master i statsvitenskap, diplom i Music Management, befalsskole og erfaring som lektor i skolen. Torstein er opptatt av tema musikalitet på jobben og diskuterer relevante problemstillinger rundt forutsetningene for effektivt og varig teamwork.

Roger har i mange år hatt den ene foten i et profesjonelt musikkliv og den andre foten i ulike leder- og styreverv i norsk kulturliv og forvaltning. Spør man Roger om det finnes likheter mellom å styre et band via trommekrakken og det å ha personalansvar i såkalte «vanlige» jobber vil han si et klart og rungende JA.

Hvordan kan dette ha seg? Dette får du høre litt mer om i denne uformelle samtalen mellom to gode venner og trommekolleger.

Med seg til foredraget har de hvert sitt trommesett, hvor de spiller litt, forklarer hvordan en trommeslager aktivt bør bidra til godt teamwork, kjører en kort quiz og setter i gang forsamlingen med enkle rytmiske øvelser, der lytting, kollektiv tenkning og samspill står sentralt. De kommer også inn på temaer som:

- Hvordan arbeider et band?

- Hvordan spiller musikerne hverandre gode på scenen?

- Hvorfor går noen band raskt i oppløsning, mens andre holder på i årevis?

- Hva er din rolle i teamet?

- Lytter du til dine kolleger?

Du kan gjøre dine kolleger bedre med små grep… Klarer du det, låter du bedre selv. 

Foredraget er helt gratis.

Kaffe og en liten matbit er nesten gratis.

Festival lounge

Torsdag 2. februar 2023
Klokken 12.00


På formiddagstid onsdag, torsdag og fredag, under Bodø Jazz Open, blir det festival lounge i Stormen Foaje (resepsjonen ved inngangen). Her byr vi på foredrag, samtaler og musikk.