Jazzfest: Bodø Big Band med Adam Douglas + Magnolia Jazzband

Lørdag 4. februar 2023 kl. 21.00
UTSOLGT!


For en fest dette blir!


Denne kvelden har vårt eget konsert- og partyband, Bodø Big Band invitert vokalstjernen Adam Douglas til Bodø for sammen å levere et forrykende liveshow på Bodø Jazz Open.


Bli med på en helaftens jazzfest på Quality Ramsalt Hotel med Bodø Big Band, Adam Douglas og Magnolia Jazzband.


Adam Douglas vokste opp i Oklahoma, USA, og har hentet mye inspirasjon derfra gjennom Howlin’ Wolf og Ray Charles’ flørt med country. Han blander soul, gospel, jazz og roots i sin musikk, og med sin utrolige stemmekontroll og innlevelse berører Douglas hjertene til de som lytter. Etter seieren i Stjernekamp på NRK i 2017 sang Adam Douglas seg virkelig inn i hjertene til det norske folk! Året etter slapp han det kritikerroste albumet «The Beauty & The Brawn» og har siden turnert land og strand rundt. I 2021 tok han med seg en Spellemannpris for sin tredje fullengder «Better Angels».


Bodø Big Band har har fylt konsertlokaler til siste plass en rekke ganger på Bodø Jazz Open, sammen med navn som Nils Landgren, Odd Rene Andersen og Maria Haukaas Mittet. Nå skal en av musikknorges aller største stemmer, fronte vårt eget storband for første gang. Inspirert av soulmusikkens største stjerner får vi høre personlige tolkninger både av legendariske funk- og soulhits fra hjemlandet, og egne låter.

Og Bodø Big Band topper altså laget denne kvelden med Einar Thorbjørnsen på tangenter, som for første gang på kanskje 25 (?) år er tilbake i storbandet! Yeah! Håvard Fossum på tenorsax, en av Norges ypperste jazzmusikanter, som har skrevet arrangement for Bodø Big Band tidligere, men som nå er med i bandet for første gang! Og til slutt Charlotte Wergeland og Thale Krogtoft Jensen på kor.

Med dette bandet som puster Adam Douglas i nakken og aldri lar ham hvile, med kor på en side og blåserekke på den andre, kan ikke dette bli annet enn episk!

Eller «one for the books» som man ville sagt i Amerika der denne musikken kommer fra!


Medvirkende

Adam Douglas – vokal
Bodø Big Band
Håvard Fossum - tenorsax
Einar Thorbjørnsen - tangenter
Charlotte Wergeland  – kor
Thale Krogtoft Jensen – kor
Roger Johansen – musikalsk leder

Og som om ikke det var nok.

Før Ramsalt fylles til randen av hardtswingende og funky godlyd fra Amerika starter festen med Magnolia Jazzband - et av Norges eldste band i kontinuerlig drift!

Det jubilerende jazzbandet har turnert i store deler av Europa, samt spilt i Russland, Singapore, Dubai og Colombia. I 2012 ble bandet invitert til å spille på USAs største jazzfestival - New Orleans Jazz & Heritage Festival.

Dette legendariske jazzbandet er en av få jazzgrupper i Europa som spiller rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Enten det er på jazzklubb, til fest eller i kjerka, så har Magnolia alltid med seg sitt helt spesielle «beat» og sin varme «sound».

På Ramsalt vil bandet hylle de store New-Orleansmusikerne Louis Armstrong, Jelly Roll Morton og Kid Ory for å nevne noen. Rammen er uformell, det skal swinge mest mulig, og dersom du har drømt om å reise til New Orleans, så begynner drømmereisen denne kvelden. Her får du lyden fra gatene i «The Big Easy» slik du aldri før har hørt den på Bodø Jazz Open, spilt av Norges fremste musikere i denne sjangeren.

Medvirkende
Anders Bjørnstad – trompet
Georg Reiss - klarinett/altsax
Gunnar Gotaas – trombone
Morten Gunnar Larsen – piano
Børre Frydenlund - banjo/gitar/vokal
Sebastian Haugen – kontrabass
Torstein Ellingsen - trommer


«- Alt blir fremført med swingende inderlighet og velsignet mangel på underdanighet av et band som holder høyt nivå, solistisk som kollektivt...»

(Terje Mosnes, Dagbladet)

Foto: Jens A. Storaker

 

Konsertinfo Jazzfest på Quality Ramsalt Hotel

Ramsalt Hotel konsertsal 2. etg.
Lørdag 4. februar 2023
Klokken 21.00

Dørene åpner 20.00.

21.00 Magnolia Jazzband
22.30 Bodø Big Band med Adam Douglas

Det blir også musikk før konsertene og i pausen.

Billetten gjelder hele kvelden på Ramsalt.