Silje Nergaard & Jan Gunnar Hoff

Kjøp billett

– stjerneduo på Bodø Jazz Open! 

Bodø Jazz Open er stolt over endelig å kunne presentere Norges verdenskjente jazzartist Silje Nergaard, i et duosamarbeid med vår egen jazzstjerne Jan Gunnar Hoff

Silje Nergaard er en banebrytende artist, som etter 30 år på den internasjonale jazzscenen har utviklet sin egen unike stil – både som sanger og komponist. Nergaard har hele 19 utgivelser bak seg siden debutplata «Tell Me Where You're Going» (1990). Tittelsporet, med Pat Metheny på gitar, ble en internasjonal hit. Hun har turnert over hele verden med musikken sin, og samarbeidet med artister som Al Jarreau, John Scofield, Kurt Elling, Toots Thielmans, Morten Harket og Pat Metheny. Siljes album «At First Light» (2001) er fortsatt Norges mestselgende jazzalbum gjennom tidene, solgt i mer enn 140.000 eksemplarer.

I 2008 spilte hun inn albumet «A Thousand True Stories» med Metropole Orchestra i Holland, ledet av den Grammy-vinnnende arrangør og komponist Vince Mendoza. 

Tittelsporet mottok en Grammy-nominasjon i USA.

Jan Gunnar Hoff er en av Bodøs aller fremste musikere, med en betydelig nasjonal og internasjonal karriere. Han har spilt med størrelser som Pat Metheny, Alex Acuna og Mike Stern og gitt ut 23 album som artist og co-leader. Jan Gunnar er en Steinway Artist og han har vært nominert til både Spellemann og US Grammy. Han har mottatt Buddy-prisen, den største utmerkelsen i norsk jazz, og Edvardprisen som komponist. Artister som Alex Acuna, Marianne Kielland, Håvard Gimse og Unni Wilhelmsen har spilt inn Hoff-komposisjoner på egne plateutgivelser. 

Dette er første gang Silje Nergaard opptrer under Bodø Jazz Open og samarbeidet med Hoff har premiere i forbindelse med konserten i Bodø. Duoen vil framføre både egne komposisjoner og kjente klassikere, i en varm og lyrisk innpakning.

Dette blir en eksklusiv musikalsk reise med to av Norges fremste utøvere!

 

Konsertinfo

Konsertsted: Stormen lille sal
Søndag 28. januar 2024
Konsertstart kl 20.00

Amfi/sitteplasser