Marius Neset Quintet

Kjøp billett

Prisvinnende saksofonist og komponist i verdensklasse tar med seg sin kvintett til Bodø Jazz Open.

«En av de mest spennende artistene innen jazz» og «Diskografien hans vitner om en imponerende teknikk, men også om en formidabel komponist som etterstreber genuin originalitet i musikken», skriver Downbeat magasinet når de kårer Neset til en av 25 musikere som vil forme jazzens fremtid.

Marius Neset kommer til Bodø med sin kritikerroste nye kvintett, som er en ny utvikling i Nesets kunstnerskap, med elbass, flygel, trommer og keyboards – og selvfølgelig med Neset selv på saksofon.

Her har han som vanlig håndplukket musikerne ut fra at de skal være både kreative og spennende, men også ha en tekniske og rytmiske ferdigheter som matcher komposisjonene hans. Magnus Hjorth og Anton Eger har spilt med Marius Neset siden midten av 2000-tallet og har selv gitt ut soloalbum. Engelske Elliot Galvins soloplate ble "Album of the Month" i The Guardian, og hans landsmann Conor Chaplin har spilt med størrelser som Billy Cobham, Bobo Stenson og Jacob Collier.

Debutalbumet for denne kvintetten, «HAPPY» ble utgitt i oktober 2022 til strålende omtaler, blant annet terningkast 6 i Nettavisen, hvor journalist Tor Hammerø skriver; - Hans instrumentbeherskelse er faktisk i ferd med å ta saksofonen til nye steder. Vi snakker verdensklasse - og vel så det.

Saksofonisten og komponisten Marius Neset har ifølge Süddeutsche Zeitung «redefinert rollen til saksofonen både som soloinstrument og et ledende instrument sammen med et orkester». Kommentaren kom på bakgrunn av musikk Neset skrev for London Sinfonietta og Bergen Filharmoni.

Neset mottok Spellemannprisen i 2014, han har også mottatt ECHO prisen, som er tyskernes svar på den amerikanske Grammy-prisen.

Med utdannelse fra Berklee College of Music, og med internasjonale prosjekter og samarbeidspartnere som Marcus Miller, Chick Corea, jazzfestivaler og filharmonier verden over så har Neset skapt det meste av sin karriere utenfor Norges grenser. De siste årene har Neset jobbet mye med store besetninger, og har blant annet skrevet bestillingsverk for Bergens Filharmoniske Orkester, KORK, Leif Ove Andsnes, Trondheim Jazz Orchestra, DR Big Band og Bergen Big Band. I september 2022 ble hans verk "Geyser", skrevet for London Sinfonietta, uroppført på BBC Proms i Royal Albert Hall.

Det er med andre ord en saksofonist i verdensklasse som kommer til Bodø Jazz Open.


Line-up:
Marius Neset – saksofon
Elliot Galvin – keyboard
Magnus Hjorth – flygel
Conor Chaplin – el-bass
Anton Eger – trommer

Konserten presenteres av Bodø Jazz Open og Ad Lib Jazzklubb.

Konsertinfo

Konsertsted: Sinus
Onsdag 31. januar 2024
Konsertstart kl 21.30
Dørene åpner kl. 20.30

Det er sitteplasser på konserten.

Foto: Roar Vestad