Vi trenger deg!

For å lage verdens beste jazzfestival trenger vi verdens beste frivillige!

Hvert år har vi mange flinke og engasjerte frivillige som bidrar til å lage jazzfestival i Bodø. Som frivillig under Bodø Jazz Open er du festivalens ansikt utad. Det er deg publikum og musikere møter først under festivalen, og sammen skal vi ta vare på alle våre gjester på best mulig måte.

Dessuten får du nye venner, flotte konsertopplevelser og lærer en hel del om det å arrangere kulturopplevelser.

Arbeidstid
Som et minimum må man ha fire vakter i løpet av de åtte dagene festivalen gjennomføres. Alle vakter (dagtid og kveldstid) er pr nå satt opp med 6 timer. Dette vil endre seg når programmet er klart. Noen av vaktene blir da kortere og noen kan bli lengre.
 

Det er mange ulike oppgaver å velge mellom, her finner du oversikten!

#1 Administrasjon og akkreditering

Betjene akkreditering og være tilgjengelig for artister, publikum og frivillige som tar kontakt på festivalkontoret. Hjelpe til i administrasjonen med diverse kontorarbeid, henge opp infomateriell, håndtere utdeling av materiell til frivillige og artister.

#2 Arena-ansvarlig

Har det øverste ansvaret på spillestedet. Må derfor sette seg inn i hvordan konsertstedet fungerer; innslipp av publikum, nødutganger, hvor det skal være billettsalg, hvor det er backstage, sikkerhet for artister osv. Er koordinator mellom alle involverte i konserten; artistansvarlig/artist, teknikere, spillestedets ansvarlige, vakter, bartendere, billettselgere og garderobevakter. Koordinerer dialogen mellom alle de involverte.

#3 Artistverter

Er artistens kontaktperson fra ankomst til avreise, og følger oppsatte kjøreplaner for artistens opphold på festivalen. Skal legge til rette for at artisten trives godt på BJO og dermed gjør en ekstra god konsert. Her er det ønskelig at du har erfaring fra lignende arbeid.

#4 Billettsalg/innslipp/vertskap

Er ansvarlig for innslipp av publikum på de forskjellige spillestedene. Hjelper til med at salg av billetter og at innslipp av publikum går raskt og enkelt. Ansvar for betjening av garderobe der dette er tilgjengelig. Dersom det ikke er billettsalg er oppgave å være vertskap på stedet, dvs. være representant for Bodø Jazz Open på stedet og tilgjengelig for publikum.

#5 Matlagingsgruppa
Matgruppa har ansvaret for å smøre mat til artister og frivillige gjennom festivalen. Egen innkjøpsgruppe sørger for å handle inn det som behøves.

#6 Markedsføring og presse
Bidra med festivalens markedsføring siste ukene før festivalen starter. Dele ut infomateriell på byens kaféer og oppholdssteder, henge opp plakater og dele ut flyere. Bidra med klargjøring av spillesteder slik at publikum ser at dette er en scene i Bodø Jazz Open.

#7 Arena: Rigg og bæring

Assisterer lydfirmaets og konsertstedets personell med bæring og rigging på de spillestedene hvor dette er et behov. Bidrar til rigging og transport av utstyr. Gjelder også omrigg mellom konserter. Kan også være oppgaver med å klargjøre et konsertlokale, og bistå med ad-hoc riggeoppgaver underveis i festivalen.

#8 Runnere

Være tilgjengelig etter oppsatt vaktplan for leveringsoppdrag rundt i byen.

#9 Sjåfører
Utfører de kjøreoppdragene som blir gitt av transportsjef ved å benytte festivalens egne biler.


Når du er på jobb som frivillig for BJO ønsker vi at du:

  • Er serviceinnstilt og i godt humør.

  • Er edru og fokusert på jobb.

  • Møter opp til avtalt tid og sted, og gir beskjed dersom du blir forsinket.

  • Svarer på spørsmål, og henviser til administrasjonen dersom det er noe du ikke kan svare på.

  • Kan programmet til festivalen og vet hvem som spiller hvor og når, men trenger ikke være jazzekspert.

  • Har det trivelig på jobb og er med på å skape god stemning for musikere, gjester og frivillige :)
Frivilligregistrering, trykk her!