L

Påmelding nyhetsbrev

Få nyhetsbrev fra oss!

Signup for newsletter:

  • VINTERJAZZ 31. JAN – 2. FEB
  • FESTIVAL 8. – 11. MAI
w

Strobes (UK)

Dama di

9. MAI TORSDAG KL. 23.00
Kjøp billetter
09.04.201916:57 Kristine F. Hoff

Britiske Strobes er et sonisk triangel av elektroniske polyrytmer og ukonvensjonelle beats i et synth-basert lydbilde.

Bestående av keyboardist Dan Nicholls (Matthew Herbert, Marius Neset), trommeslager Dave Smith (Robert Plants band) og gitarist/keyboardist Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra), har Strobes klart å skape et tidløst og totalt sjangerfritt uttrykk. Med sin høy-oktan-aktige musikk tuftet på intrikate groover og en sterk melodisk intuisjon, kommer bandet til Bodø og Dama di for aller første gang.

«Musikken vår har naturlig beveget seg i retningen av å lage noe enkelt ut av noe komplekst – enten det er en skjev, dansbar beat, en kombinasjon av mønstre som former en melodi, eller improvisasjon der instrumentene blender inn i hverandre». Slik beskriver keyboardist Dan Nicholls bandets musikalske uttrykk.

Trioen beveger seg uanstrengt mellom elektro-improvisasjon, minimalistiske polyrytmiske motiver, afro-groover og originale riff. Gjennom kollektiv komponering, studioproduksjon og live-sampling, spenner musikken seg over et langstrakt landskap, med looper, et synth-basert lydbilde og groover som får buksebena til å blafre og ørepynten til å klirre i takt med beaten. Vi lover høy intensitet og dansbare skjeve rytmer når Strobes inntar scenen på Dama di torsdag 9. mai.

Konsertinfo

Torsdag 9. mai 2019 kl. 23.00
Dama di