Ola Kvernbergs Steamdome

Sinus, Stormen

2. februar lørdag kl. 21.00
Kjøp billetter

Ola Kvernberg er en av Norges mest profilerte jazzmusikere og høster anerkjennelse langt utover landets grenser som musiker, bandleder og komponist.

Det Spellemannsnominerte førstealbumet «Steamdome» ble sluppet på tampen av 2017, og sjeldent har et instrumentalt album som dette fått like bred anerkjennelse fra musikkpressen. Dagbladet mente det var det beste albumet i 2017.

Multiinstrumentalisten har håndplukket et hardtslående maskineri av musikere til Steamdome. Lokomotivet drives fremover av ikke mindre enn tre trommiser: Erik Nylander (Mechanical Fair, Liarbird), Børge Fjordheim (Morten Abel, Sivert Høyem, Monica Heldal) og Hans Hulbækmo (Broen, Atomic, Moskus) sammen med bassist Nikolai Hængsle Eilertsen (BigBang, Elephant9, Band of Gold).Foruten Kvernberg selv på fele, bratsj m.m. sørger gitaristen og altmuligmannen Øyvind Blomstrøm (El Cuero, Odd Nordstoga, Stein Torleif Bjella), den nytenkende organisten Daniel Buner Formo (Trondheim Jazzorkester, Kobert, Formo Tre & Metall), samt lydmann Tor Breivik og lysdesigner Ingrid Skanke Høsøien, for at alt går på skinner.

Steamdome har virkelig fått befestet sin posisjon som et fyrverkeri av et liveband, og har vakt jubelrop på på blant annet Nattjazz, Kongsberg Jazzfestival og sist på Øyafestivalen, hvor blant annet Dagsavisen ga konserten en soleklar sekser og skrev: «Det skal vanskelig la seg gjøre å finne et mer perfekt festivalband enn Ola Kvernbergs Steamdome, særlig når hovedmannen selv koser seg så glugg i hjel på scenen at hele sletta smiler og vugger og svaier til de drivende rytmene, smittet av ren rytmisk feber.

Bandet kommer til Sinus og Bodø 2. februar 2019 for å spille på sesongåpningen til Ad Lib Jazzklubb og den første utgaven av Bodø Jazz Open Vinterjazz.

 

«Det er vanskelig å sette ting opp mot hverandre. Men - jeg våger påstanden at Kvernberg aldri har gjort noe større enn dette. Samtidig har han vel aldri vært mindre til stede i sin egen musikk, uten at han på noen måte blir anonym. Men «alt for helheten og totaliteten» ser ut til å ha vært utgangspunktet her.»

– Dagbladet

 

«Det jeg liker ved «Steamdome» er flere av låtenes evne til å forbli i hodet, både fordi de minner om gode tider og fordi de står på egne samtidsbein. Ola Kvernberg er inne på noe vesentlig her. Jeg ser fram til fortsettelsen. Verden hadde fortjent en ny klassiker på feltet.»

– Jazzinorge.no

 
Konsertinfo

Lørdag 2. februar 2019 kl. 21.00
Sinus, Stormen Konserthus

Konserthuset åpner én time før konserten.


Konserten presenteres i samarbeid mellom Ad Lib Jazzklubb, BJO Vinterjazz og Stormen Konserthus.

Les mer