Jazzkafé

En Kopp, Piccadilly, Samvirkelaget, Bryggerikaia, Kulturkafeen, Festival-lavvo

11. mai LØRDAG kl. 13.00/14.00/15.00

Har du lyst til å høre på live musikk mens du spiser middag eller tar en kopp kaffe ute på byen? Da bør du få med deg Jazzkafé! Fredag 10. mai og lørdag 11. mai kan du oppleve en frodig blanding av både erfarne og litt ferskere musikere på flere av byens kafeer og utesteder. Og det beste av alt: Det er helt gratis!

JAZZIN' POT

Lørdag 11. mai kl. 13.00

Kulturkafeen (Prinsens gate 130)

Tusenhjemmets Jazzin’ Pot har blitt et stadig mer populært konsept, og trekker fulle hus hver gang ulike jazzmusikere fra byen inntar scenen på Kulturkaféen. Når Jazzin’ Pot spiller på Bodø Jazz Open, opptrer blant annet Jan Antonsen (kontrabass), Salvatore Malandrino (trommer), Linda Pettersen (trompet og vokal) og Harald Skjerstad (piano).

BYFOLK

Lørdag 11. mai kl. 15.00

Festival-lavvo (utenfor Hundholmen Brygghus)


Bodøbandet Byfolk begynner å bli et kjent innslag på flere av byens utesteder. De har også spilt flere ganger på Bodø Jazz Open. Byfolk spiller hovedsakelig irsk folkemusikk, men er også inspirert av andre typer folkemusikk. De siste fire årene har de spilt på den irske sommerfestivalenog workshopen, «Will Clancy Summer School Of Irish Music». Festivalen begynner å bli et årlig høydepunkt for bandet bestående av Elin Fagerheim (fiolin), Kristin Kummernes (fiolin), Szuzsika Toth (fiolin), Lisa Ljønes (fløyter), Rune Pettersen (trekkspill), Paul Edvinsen (gitar) og Morten Hunstad (bodhran).

BLUESLAND

Lørdag 11. mai kl. 14.00

En Kopp

Bjørn Isachsen (piano, vokal og footbeat) og Dag Andersen (munnspill, kor og perc) er to dedikerte bluesfantaster fra Bodø som utgjør denne noe uvanlige konstellasjonen med piano, munnspill, vokal og såkalt «foot-beat». New Orleans-orientert musikk med sterkt innslag av melodiøs soul og gospel preger først og fremst repertoaret, men også eldre Chicago-blues med utgangspunkt i Willie Dixon, Little Walter og Muddy Waters er godt gjenkjennelig. Halvparten av repertoaret til Bluesland er originalmusikk skrevet av Bjørn Isachsen. Det musikalske uttrykket varierer fra det enkle og nakne med kun piano og munnspill til et større lydbilde med footbeat og bass. Melodiøs og blid kvalitetsblues er likevel det viktigste for herrene.

DOOLEY

Lørdag 11. mai kl. 14.00

Piccadilly

Dooley er en jazzduo med røtter i Boston og Alsvåg. De deler en sterk lidenskap for sjangeren, og sammen spiller de både kjente klassiskere, og spennende nye låter. Duoen består av Jonas Henden på gitar, og Rich Dooley på kontrabass og vokal.JULIAN

JULIAN JØRGENSEN BAND

Lørdag 11. mai kl. 14.00

Samvirkelaget

Julian Jørgensen har nylig debutert med sitt første band og egenskrevne låter. Inspirert av dagens nordnorsk pop vil du finne denne musikken både positiv og energisk. Med spenstige rytmer og særegen vokal vil Julian og bandet gi deg en musikkopplevelse som skiller seg fra kommersiell pop, og gi deg den etterlengtede rastløse foten. Bandet består, i tillegg til Julian av: Audun Mathisen Anvik (bass/keys), Andreas Strand (gitar) og Henrik Håkar Mavlud (cajon).

STITCHED UP

Lørdag 11. mai kl. 14.00
Bryggerikaia

Plamen Dimitrov (gitar), Kjell Hansen (trommer), Pål Christiansen (piano) og Thomas Halvorsen (bass) har laget seg et lite friminutt der de i hovedsak spiller musikk av Pat Metheny, John Scofield, Scott Henderson og ikke minst Jeff Beck. «Man får jo så mye gratis når publikum kan nikke gjenkjennende til gamle klassikere», sier bandet selv.