Jazzkafé

En Kopp, Piccadilly, Samvirkelaget, Bryggerikaia, Babel, Lyst På, Festival-lavvo

10. mai FREDAG kl. 13.00/16.00

Har du lyst til å høre på live musikk mens du spiser middag eller tar en kopp kaffe ute på byen? Da bør du få med deg Jazzkafé! Fredag 10. mai og lørdag 11. mai kan du oppleve en frodig blanding av både erfarne og litt ferskere musikere på flere av byens kafeer og utesteder. Og det beste av alt: Det er helt gratis!

ARVID NILSEN

Fredag 10. mai kl. 13.00 

Kirkens Bymisjon

Arvid Nilsen er for mange kjent som frontfigur i det nå oppløste bodøbandet Pushwagon. Allerede i 1989 startet han bandet Bærre på Jævel, og fra punkrock-røtter gikk veien videre med diverse blues og americana band på brune kneiper rundt omkring i landet. I dag kan han se tilbake på en eklektisk musikalsk reise med blant annet Sivert Høyem, Christel Alsos og utallige kjente og ukjente artister. Listen er lang over festivaler og gjesteopptredener, men Bodø er fortsatt hjembyen. Når Arvid spiller solo blir det en fin miks av gammel delta blues fra 20-tallet, soul og eget materiale blant annet fra Pushwagon. Gjør deg klar for en annerledes reise over kontinenter og tidsepoker med innlagt historiefortelling og en god dose humor, når Arvid Nilsen spiller på Bymisjonen.

SONDRE KLEVEN QUINTET

Fredag 10. mai kl. 16.00

Festival-lavvo (utenfor Hundholmen Brygghus)

Sondre Kleven Quintet befinner seg i jazz-fusionlandskapet, og er inspirert av legendariske jazzmusikere som Jan Garbarek, Chris Potter, Michael Brecke og Pat Metheny. Bandet, som er tilknyttet Musikkonservatoriet ved Norges Arktiske Universitet (UiT), spiller saksofonist Sondre Klevens egne låter. Kvartetten består av: Sondre A. Kleven (saksofon), Henrik Skog (gitar), August Veseth (keyboard), Joakim Kristensen (bass) og Martin Lien (trommer).

EMILIE THØMT

Fredag 10. mai kl. 16.00

Lyst På

Emilie Thømt er bare 16 år, men har allerede rukket å trollbinde publikum med sin fyldige og kraftfulle vokal, akkompagnert av både piano, ukulele og fullt band. Med sine selvskrevne låter ble hun raskt et kjent navn i ungdomsmiljøet i Bodø etter sin første låt «Take me Home». Noen måneder senere ble også låten «Somebody to love» en snakkis da den dukket opp på YouTube. Thømt har så langt spilt på Kjerringråkkfestivalen, Bodøfestivalen og flere andre steder i hjembyen. Nå tar hun med seg Benjamin Hov Golas på gitar og skal gjøre en egen «kafé-vri» på sin egen musikk.

BLUESLAND

Fredag 10. mai kl. 16.00

En Kopp

Bjørn Isachsen (piano, vokal og footbeat) og Dag Andersen (munnspill, kor og perc) er to dedikerte bluesfantaster fra Bodø som utgjør denne noe uvanlige konstellasjonen med piano, munnspill, vokal og såkalt «foot-beat». New Orleans-orientert musikk med sterkt innslag av melodiøs soul og gospel preger først og fremst repertoaret, men også eldre Chicago-blues med utgangspunkt i Willie Dixon, Little Walter og Muddy Waters er godt gjenkjennelig. Halvparten av repertoaret til Bluesland er originalmusikk skrevet av Bjørn Isachsen. Det musikalske uttrykket varierer fra det enkle og nakne med kun piano og munnspill til et større lydbilde med footbeat og bass. Melodiøs og blid kvalitetsblues er likevel det viktigste for herrene.

Sjekk Jazzkafé-program for lørdag 11. mai her. 

PONTYPANDY TRIO

Fredag 10. mai kl. 16.00

Piccadilly

Pontypandy er en trio, i grenseland mellom funk-fusion og jazz, bestående av tidligere musikklinjeelever fra Bodø Videregående Skole. Siden de fullførte musikklinja har samtlige medlemmer flyttet fra byen, men fortsatt å holde på med musikk. Håvard Falch Bessheim (piano) går på Sund Folkehøgskole, Sondre Lekang (kontrabass) studerer i Oslo, og Emil Fjeldavli (trommer) går på Musikkonservatoriet i Tromsø. Sammen har de spilt i flere band, blant annet som fjorårets festivalband under Nordland Musikkfestuke.

JULIAN JØRGENSEN BAND

Fredag 10. mai kl. 16.00

Samvirkelaget

Julian Jørgensen har nylig debutert med sitt første band og egenskrevne låter. Inspirert av dagens nordnorsk pop vil du finne denne musikken både positiv og energisk. Med spenstige rytmer og særegen vokal vil Julian og bandet gi deg en musikkopplevelse som skiller seg fra kommersiell pop, og gi deg den etterlengtede rastløse foten. Bandet består, i tillegg til Julian av: Audun Mathisen Anvik (bass/keys), Andreas Strand (gitar) og Henrik Håkar Mavlud (cajon).

DOOLEY

Fredag 10. mai kl. 16.00

Babel

Dooley er en jazzduo med røtter i Boston og Alsvåg. De deler en sterk lidenskap for sjangeren, og sammen spiller de både kjente klassiskere, og spennende nye låter. Duoen består av Jonas Henden på gitar, og Rich Dooley på kontrabass og vokal.

STITCHED UP

Fredag 10. mai kl. 16.00
Bryggerikaia

Plamen Dimitrov (gitar), Kjell Hansen (trommer), Pål Christiansen (piano) og Thomas Halvorsen (bass) har laget seg et lite friminutt der de i hovedsak spiller musikk av Pat Metheny, John Scofield, Scott Henderson og ikke minst Jeff Beck. «Man får jo så mye gratis når publikum kan nikke gjenkjennende til gamle klassikere», sier bandet selv.