Sondre Kleven Quintet

Hundholmen Brygghus, festival-lavvo

11. MAI LØRDAG KL. 17.00

Catchy jazz-fusion inspirert av Jan Garbarek, Chris Potter og Pat Metheny.


Sondre Klevens eget prosjekt, Sondre Kleven Quintet, er klar for flere konserter under årets festival. Bandet, som spiller saksofonist Klevens egenskrevne låter, befinner seg i jazz-fusion-land, inspirert av legendariske jazzmusikere som Jan Garbarek, Chris Potter, Michael Brecke og Pat Metheny. På repertoaret har de mange moderne fusion-låter, men også en del roligere ballader.

Alle bandmedlemmene er tilknyttet Musikkonservatoriet ved Norges Arktiske Universitet (UiT), og er også medvirkende i flere andre prosjekter og band som «The Pink Floyd Project», Kalle Urheim, Trine Strand, Artic Band og Tromsø Storband. I det siste har bandet fokusert en del på Klevens eget masterprosjekt ved UiT.

Siden kvartetten startet opp i 2014, har de spilt på en rekke ulike steder både i Tromsø og rundt om i landet. I 2016 opptrådte bandet på Nordland Musikkfestuke i Bodø, og året etter spilte de på Nordlysfestivalen i Tromsø. Bandet består av: Sondre A. Kleven (saksofon), Henrik Skog (gitar), August Veseth (keyboard), Joakim Kristensen (bass) og Martin Lien (trommer).

Få med deg Sondre Kleven Quintet i festival-lavvoen utenfor Hundholmen Brygghus lørdag 11. mai klokken 17.00 og på jazzkafé fredag 10. mai kl. 16.00. 

Sverre Simonsen