Hemnes Janitsjar

Glasshuset scene / City Nord Kafé

11. mai lørdag kl. 12.00/14.00

Hemnes Janitsjar, med en av Nord-Norges mest erfarne kulturarbeidere Arvid Martinsen i spissen, kommer til Bodø Jazz Open.

Det snart tjue år gamle korpset, som er en sammenslåing av Korgen Hornmusikk og Hemnes Hornmusikk, består av 25 spilleglade og flinke amatørmusikere i alderen 17-70 år.

Repertoaret varierer fra populærmusikk i alle sjangre, marsjer, tradisjonell korpsmusikk, til mer klassiske kirkekonserter. Korpset har også benyttet flere av Helgelands flotte vokalister som Sigrid Pauline Brennhaug, Tone Rønning Fjeldavli og Kenneth Søttar. Hemnes Janitsjar har som regel konsertene sine i Hemnes kommune, men har også spilt på Mo i Rana, i Mosjøen, Misvær, Trondheim og på i Sveits. Korpset spilte også flere konserter på Umeå Jazzfestival i 2015.

Dirigent Arvid Martinsen ga ut den første nordnorske jazzskiva «It’s Just A Game» i 1981, og har siden den gang markert seg i landsdelen. Med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og en profesjonell musikerkarriere fra Oslo og Harstad bak seg, har Martinsen bygd opp et stort kontaktnettverk og utviklet mange egne prosjekter, deriblant Arvid Martinsen Band, The Funk Disease, DaCapo Hippies og Brygfjelddalsensemblet. Martinsen har de siste årene fått Hemnes kommunes kulturpris, Vefsn kommunes kulturpris og Haneprisen i Mosjøen. Han er også æresmedlem i HemnesJazz. På Bodø Jazz Open skal Martinsen og Hemnes Janitsjar spre musikkglede både i Glasshuset og på City Nord.

Få med deg Hemnes Janitsjar her:

Lørdag 11. mai kl. 12.00 – Glasshuset scene

Lørdag 11. mai kl. 14.00 – City Nord Kafé