Strobes (UK)

Dama di

9. MAI TORSDAG KL. 23.00
Kjøp billetter

Britiske Strobes er et sonisk triangel av elektroniske polyrytmer og ukonvensjonelle beats i et synth-basert lydbilde.

Bestående av keyboardist Dan Nicholls (Matthew Herbert, Marius Neset), trommeslager Dave Smith (Robert Plants band) og gitarist/keyboardist Matt Calvert (Three Trapped Tigers, Heritage Orchestra), har Strobes klart å skape et tidløst og totalt sjangerfritt uttrykk. Med sin høy-oktan-aktige musikk tuftet på intrikate groover og en sterk melodisk intuisjon, kommer bandet til Bodø og Dama di for aller første gang.

«Musikken vår har naturlig beveget seg i retningen av å lage noe enkelt ut av noe komplekst – enten det er en skjev, dansbar beat, en kombinasjon av mønstre som former en melodi, eller improvisasjon der instrumentene blender inn i hverandre». Slik beskriver keyboardist Dan Nicholls bandets musikalske uttrykk.

Trioen beveger seg uanstrengt mellom elektro-improvisasjon, minimalistiske polyrytmiske motiver, afro-groover og originale riff. Gjennom kollektiv komponering, studioproduksjon og live-sampling, spenner musikken seg over et langstrakt landskap, med looper, et synth-basert lydbilde og groover som får buksebena til å blafre og ørepynten til å klirre i takt med beaten. Vi lover høy intensitet og dansbare skjeve rytmer når Strobes inntar scenen på Dama di torsdag 9. mai.

Konsertinfo

Torsdag 9. mai 2019 kl. 23.00
Dama di

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.