NATTJAZZ: Live Foyn Friis

Hundholmen Brygghus

1. februar fredag kl. 21.00
Kjøp billetter

Fredag 1. februar blir det Nattjazz med den kritikerroste dansk-norske jazzvokalisten Live Foyn Friis, og programslipp til Bodø Jazz Open 8-11. mai 2019. 

Her presenterer vi nyheter og slipper flere artister til hovedfestivalen i mai samt går «close up» på de internasjonale stjernene som allerede er sluppet. Det blir også en gjennomgang av Bodø Jazz Open sine venues og spillesteder i mai, der vi har endel spennende på gang!

Etter at Live Foyn Friis har spilt, tar artisten Vuyo over spakene og kjører et DJ-sett ut i de sene nattetimer. Denne innholdsrike kvelden på Hundholmen kan du rett og slett ikke gå glipp av!!!

 

Program:

Kl. 21.00    Programslipp Bodø Jazz Open 8-11. mai 2019

Kl. 22.00    Live Foyn Friis

Kl. 23.00    Vuyo (DJ-sett)

 

Live Foyn Friis

Danmarks nye jazzstjerne er norsk og heter Live Foyn Friis. Hennes musikalske landskap spenner bredt fra tradisjonell storbandjazz til det mer sarte og moderne indie-flørtende uttrykket som kommer frem i indie-jazzkvartetten «Live Foyn Friis» som vi får oppleve på Vinterjazz.

Foyn Friis har vært aktiv siden 2008 med ulike bandkonstellasjoner, først i Foyn Trio! som spilte inn sitt debutalbum i Kysten Studio i Tromsø, hvilket ble nominert til Danish Music Award for beste «vocal jazz album». Vokalisten har også blitt kåret til årets unge jazzkomponist av Danmarks Radio (DR) og til Danmarks nye jazzstjerne av Danske Populær Autorer (DPA) i 2012. Ved siden av arbeidet med kvartetten under sitt eget navn, Foyn Trio! og flere ulike storband, har hun opptrådd med kjente navn som Bugge Wesseltoft og Jarle Bernhoft i moderlandet.

I 2017 slapp kvartetten albumet «With Aarhus Jazz Orchestra» som ble nominert til en flere priser, blant annet i Japan. Den siste tiden har hun turnert og spilt utsolgte konserter i Tyskland, Sør-Amerika og England, parallelt med å spille inn sitt femte album.

Foyn Friis er en fremragende jazzvokalist med en sterk tilstedeværelse og utstråling både i musikken og på scenen. En ung artist som har jobbet hardt og bredt de siste årene, og det har gitt resultater vi kan glede oss over. Denne vinteren turnerer hun i Nord-Norge, gjennom Nordnorsk Jazzsenter, og på Bodø Jazz Open kan du forvente en vakker konsert hvor jazz møter nordisk indiepop, ispedd musikalske elementer hentet fra Afrika og Brasil, toppet med en fortryllende vokal.


Bandet består av:

Live Foyn Friis (vokal, loops og steeldrum)
Andreas Haga (bass)
David Aleksander Sjølie (gitar)
Øystein Vik (trommer)

 

Konserten arrangeres i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og Nordnorsk Jazzsenter.