Ingar Zach / Alessandra Rombolá

Bodø Kunstforening

31. januar torsdag kl. 19.00

For første gang samarbeider Bodø Jazz Open og Ny Musikk Bodø om en egen konsert under Vinterjazz. Ingar Zach og Alessandra Rombolá har premiere på sitt samarbeidsprosjekt «The Ring» i Bodø Kunstforening 31. januar.


Ingar Zach (slagverk, elektronikk) og Alessandra Rombolá (fløyter og installasjon) har arbeidet sammen i ulike prosjekter de siste 15 årene, blant annet i trioen O3 med den spanske akkordeonisten Esteban Algora og med den walisiske harpisten Rhodri Davies. Sammen har de nå etablert en duo hvor de kombinerer elektronikk og opptak av bearbeidet materiale i samspill med akustisk intervensjoner i rommet. I forkant av konserten har duoen arbeidet med musikken under et opphold på Fordypningsrommet i Fleinvær.

Ingar Zach er en norsk perkusjonist bosatt i Madrid, hvor han driver plateselskapet Sillòn. Han har studert komposisjon ved Jazzlinja på NTNU og har spilt og spiller i en rekke ulike konstellasjoner. Blant annet med saksofonist Håkon Kornstad og gitarist David Stackenäs, i trioen No Spaghetti Edition med frijazzgitaristen Derek Bailey og Stavanger-gitaristen Anders Hana. Med steelgitaristen Ivar Grydeland etablerte han plateselskapet SOFA for improvisatorisk musikk i 2000, et samarbeid som ledet til mastergrad i improvisasjon i 2004 og trioen Huntsville med Tonny Kluften. Han spiller også i Jon Balkes to orkestre Batagraf og Magnetic North Orchestra.

Alessandra Rombolá er italiensk fløytist bosatt i Madrid som er svært aktiv innenfor eksperimentell musikk, samtidsmusikk og improvisasjon. Rombolá er også professor i fløyte, og har samarbeidet med noen av de ypperste musikerne innen improvisasjon i Europa, samt spilt i flere kjente samtidsmusikkensembler. Hun har også vært med på å etablere det nye ensemblet Ergo Sound i Madrid. Rambolá er spesielt opptatt av eksperimentell musikk, lydinstallasjoner, videokunst og dans.

 

Konsertinfo

Torsdag 31. januar 2019 kl. 19.00
Bodø Kunstforening

KUN DØRSALG

Ordinær: 200 kr
Ny Musikk Bodø-medlem: 100 kr
Elev/student: 100 kr

Konserten arrangeres i samarbeid med Ny Musikk Bodø.