Jåzzongefestivalen

Stormen Bibliotek

2. februar lørdag kl. 11.00

Bodø Jazz Open er for alle. Derfor arrangerer vi egen Jåzzongefestivalen for de aller minste inni festivalen – en hel dag med musikk og moro for nordnorske Jåzzonger! Dit kommer blant annet mannen bak Astrid Lindgrens musikalske univers, Georg Riedel, og selveste Tonje Unstad. Og det beste av alt – det er HELT gratis!

Jåzzongefestivalen starter kl. 11.00 lørdag 2. februar og varer helt til 15.00. Det blir masse forskjellige aktiviter og konserter. Sjekk fullt program nedenfor.

Jåzzongefestivalen arrangeres i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og Stormen Bibliotek.

 

PROGRAM:


Kl. 11.00–15.00     Kunstutstilling/fargelegging/fotoworkshop

Kl. 11.15–12.05     «Musling med melk», konsert med Tonje Unstad

Kl. 11.15–11.45     Danseworkshop

Kl. 12.00–12.30     Musikalen «Bandittene»

Kl. 12.15–12.45     Danseworkshop

Kl. 12.15–12.30     Høytlesning

Kl. 13.15–13.45     Danseworkshop

Kl. 13.15–13.30     Høytlesning

Kl. 13.30–14.00     Musikalen «Bandittene»

Kl. 14.10–15.00     «Barn på nytt», konsert med Georg Riedel

 

Mer om programmet:

AKTIVITETER:

  • Kunstutstilling (0-100 år), Ole Brodersen
  • Fotoworkshop med ungdommer fra «Unge Stormen»
  • Hip hop danskeworkshop (4+ år) med danseinstruktør Cecilie Haugseth
  • Fargelegging og høytlesning
  • Pop up Sjørøverbass: Sjørøverbass Øystein Gjønnes dukker opp på de merkeligste plasser i biblioteket
  • Bandittene (4-8 år). Bandittene er en musikal og et nytt barneteaterkonsept fra Elise Rougnø og Charlotte Jenssen i teaterkompaniet Dramalama.
  • Tonje Unstads barnekonsert «Musling med melk»
  • Barn på nytt (0-11 år) med mannen bak Astrid Lindgrens musikk, Georg Riedel. 

 

GEORG RIEDEL – «BARN PÅ NYTT»

Jåzzongan har den glede å tilby en godbit for barn i alle aldre. Til festivalen kommer ingen ringere enn Georg Riedel, med musikken han har lagd til Astrid Lindgrens univers i bagasjen. Få, om noen, har hatt så mye å si for flere generasjoner skandinavisk oppvekst, enn nettopp Georg Riedel.

Konserten tar utgangspunkt i plata «Barn på nytt» som ble utgitt i 2003, og vi får høre sanger om bla. Emil i Lønneberget og Karlson på taket. I tillegg vil Georg Riedel implementere noen nye sanger, hvor han har tonesatt tekster av Ulf Stark, fra boka «Dyr som ingen har sett utenom vi». Denne boka har blant annet fått Nordisk Råds Pris.

Medvirkende: Georg Riedel (komponist og bass), Sarah Riedel (vokal), Tore Johansen (trompet), Ole Erik Ulvin (piano), Roger Johansen (trommer). 

 

TONJE UNSTAD – «MUSLING MED MELK»

Tonje Unstad er endelig tilbake med nye barnesanger med den nye barneplata «Musling med melk» Denne gangen i et show hvor vi stuper rett ned i havet og møter sjøstjerner, børstemakk og rare maneter. En fæl og berykta sjørøver seiler rundt på havets bunn, og tang og tare skjuler glitrende hemmeligheter. Tonje har med seg Mikael Nilzén på tangenter og Gunnar Augland på trommer.

 

BANDITTENE 

Bandittene Dirk og Dulte har fått sitt første skurkeoppdrag. De skal rane en bank! Ved en feiltakelse ender de i stedet opp på Stormen Bibliotek. Blir du med, kan vi sammen prøve å få de to bandittene på bedre tanker. Bandittene i biblioteket er en musikal og et nytt barneteaterkonsept fra Elise Rougnø og Charlotte Jenssen i teaterkompaniet Dramalama.

 

SJØRØVERBASS

Sjørøverbass er en dårlig sjørøver. Han liker ikke sjø og har blitt kastet av båten til Kaptein Knut. Igjen. Bare fordi han kanskje ble bittelitt sjøsyk i hatten til kapteinen. Og fordi han kanskje av og til gjemmer seg på do for å spille bass. Og kanskje fordi han mye heller stjeler sanger enn gull. Og kanskje litt fordi en av sangene handler om Kaptein Knut. Og kanskje fordi han byttet ut sjørøverflagget med et skjerf. Og kanskje fordi han serverer tran. Sjørøverbass heter egentlig Øystein Gjønnes. Han er barnehagelærer og musiker. Som Sjørøverbass blander han kjente sanger og hjemmelagde sanger sammen med mye tullprat og reinspikka sjøsprøyt til en herlig forestillingsrøre. Velkommen til hvorsomhelstshow!

 

HIP HOP DANSEWORKSHOP

Cecilie Haugseth er 34 år og utdannet dansepedagog. Hun har jobbet ved Pias Ballettskole i ti år, og undervist barn, unge og voksne i ballett, jazz og hip hop. Nå er hun prosjektleder i danseprosjektet «Kaboom» og gjør i tillegg små og store prosjekter i Bodø. Cecilie er veldig opptatt av å gjøre dans tilgjengelig for alle og har stort fokus på mestring og at dansen skal være artig. Hun gleder seg veldig til å holde kurs under Jåzzongan 2019.