Vuyo

Dama di

31. januar torsdag kl. 21.30

Den norsk-sørafrikanske rapperen og produsenten Vuyo er klar for Bodø Jazz Open Vinterjazz og «Halv ti på torsdag».

Født i Zimbabwe, oppdratt i Norge, Sør-Afrika og Zambia, Ole Vuyo Småge hadde sett store deler av verden allerede før han nådde skolealder. Med en far sentral i frigjøringskampen fra apartheid i Sør-Afrika, og en mor som kjempet samme sak i nabolandet Namibia, var det tidlig klart at Vuyo ville ende opp som en verdensborger.

  

I 2017 ble Vuyo med i det kreative kollektive North Of og gjennom 2018 slapp han en rekke singler som ledet opp mot debut-EP’en «Home-Cooked Meals» i september. Hans tilbakelente, selvsikre og moderne flow, inspirert av alt fra Soulquarians, Fela Kuti og Native Tongues ispedd lyden av samtidens hiphop vakte internasjonal oppmerksomhet fra dag én. Okayplayer, NOT97 og Impose magazine er alle enige om at dette er en artist verdt å følge med på, og Bergens Tidene ga han terningkast fem for hans show på bransjefestivalen Vill Vill Vest i Bergen i september i år.

 

Vinteren 2019 slipper Vuyo igjen ny musikk, samtidig som han turnerer i Norge, USA og Johannesburg. Med seg i bandet har han Eirik Fjelde (tangenter) og Jonas Karlsen (trommer).

 

Konsertinfo

Torsdag 31. januar 2019 kl. 21.30
Dama di

Kun dørsalg, 50 kroner. Konsertstart presis klokka 21:30. Aldersgrense 18 år frem til kl 23:00. 


Konserten presenteres i samarbeid med «Halv ti på torsdag».