Emilie Nicolas

Stormen Konserthus, store sal

10. MAI FREDAG KL. 19.30
Kjøp billetter

Emilie Nicolas er endelig tilbake på scenen med det etterlengtede andrealbumet «Tranquille Emile». Til våren kommer hun til Bodø Jazz Open. 

Dagbladet synes albumet og låten «Feel Fine» er årets beste og Aftenposten hadde allerede i sommer samme konklusjon. Den stemningsfylte låten ble også nominert til «årets låt» av P3 Gull.

 Emilie Nicolas gjorde seg for alvor bemerket da hun slapp debutsingelen «Pstereo» i 2013. Kort tid etterpå fulgte albumdebuten Like I'm a warrior (2014). Albumet gikk til topps på VG-lista, ble kåret til årets beste norske album av Aftenposten og Emilie hentet hjem to Spellemannpriser, i kategoriene «Årets nykommer» og «Årets popsolist». Bortsett fra debutsingelen, er alle låtene på albumet skrevet og co-produsert av Emilie selv og vitner om et bredt spekter av inspirasjonskilder. Emilie er både pop, R&B og elektronika – servert med jazzens følsomhet.


I kjølvannet av et vellykket albumslipp, turnerte hun både i Norge og Europa. Hun solgte blant annet ut Sinus da huns spilte på Bodø Jazz Open i 2015. Med sitt unike tekstunivers, sin teft for melodier og fengslende tilstedeværelse tok hun publikum med storm og ble av mange omtalt som et av våre aller fremste og mest spennende pophåp.

Så ble det stille fra Emilie. Som følge av sykdom ble hun nødt til å ta en pause fra musikk og rampelys – helt til 2017. Da hun i fjor slapp singelen «Sky», trillet NRK P3 til seks på terningen og slo fast at: «Låten er en crisp og mektig popelektronisk perle og den minner oss på hvorfor Nicolas imponerte så veldig da vi først ble kjent med henne.»

Det er ytterst gledelig å se at Emilie er tilbake, og vi gleder oss stort til å se henne i Stormens store sal fredag 10. mai 2019.

 

Pressen om «Tranquille Emile»:

 «En perfekt oppvisning av fabelaktig meloditeft, og ikke minst hennes evne til å utføre den gjennom eksepsjonell vokal og deilige drypp av komplisert kjærlighetsnostalgi.»

– Dagbladet 6/6

 «Popartisten viser at hun er råest i klassen fire år etter forrige fullengder.»

– NRK P3, 6/6

 «Norges kanskje beste vokalist har gjenoppstått. Sommeren er reddet, og det norske musikkåret 2018 kan allerede erklæres for vellykket.»

– GAFFA, 5/6

 «I slike øyeblikk forstår man at Emilie Nicolas og moderne norsk popmusikk er laget av noe helt spesielt.»

– Dagens Næringsliv

 

Konsertinfo

Fredag 10. mai 2019 kl. 19.30
Stormen Konserthus, Store sal

Konserthuset åpner én time før konserten.

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.