Høst

Sinus, Stormen

1. feb torsdag kl. 22.00
Kjøp billett

Det legendariske progrockbandet Høst er endelig tilbake og skal turnere med original besetning over hele landet til neste år. Bandet, som hadde base i indre Østfold, spilte musikk i grenselandet mellom hardrock og progressiv rock. Høst holdt på mellom 1973 og 1978, og var et av de første norske rockebandene som skrev tekster på norsk.

  

De ga ut tre studioalbum «På sterke vinger» (1974), «Hardt mot hardt» (1975) og «Extra! Extra!» – og endret både sjanger og bandsammensetning flere ganger til de ble oppløst i 1978.

  

Høst har holdt gjenforeningskonserter i 2006, 2007 og 14. august 2010, da de spilte to ganger i Bodø: først med 1974-besetningen (Rønning, Jahren, Bodahl, Nilsen og Lie) og så med Jahren, Bodahl, Ellingsen, Bendiksen og Nedrejord. Bodahl kaller seg nå Bodal og kom for anledningen i eget privatfly fra Seattle – hvor han prøvde seg som fisker etter at rockekarrieren tok slutt, og er blitt milliardær gjennom selskapet American Seafood.

  

Tidligere i år spilte progrocklegendene for to fulle hus sammen med Aunt Mary på Hard Rock Café i Oslo. Og nå er altså originalbesetningen klare for å turnere langs de norske veiene, hvor Bodø Jazz Open blir et av stoppestedene.

Konsertinfo
Torsdag 1. februar
Dørene åpner 20:00
Konsertstart TLQ: 21:00
Konsertstart Høst: 22:00

Konserthuset åpner 1 time før konsert.

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.