Billy Cobham Band (US)

Store sal, Stormen

1. feb torsdag kl. 19.30
Kjøp billett

Billy Cobham regnes som en av verdens beste og mest innflytelsesrike trommeslagere. Nå kommer han til Bodø.

 

William C. Cobham, kjent som Billy Cobham, regnes som en av verdens beste og mest innflytelsesrike trommeslagere. Cobham har ofte blitt omtalt som «verdens raskeste trommis» med en suveren teknisk beherskelse av trommesettet. Amerikaneren regnes som en pioner innenfor fusion, og var på 1970-tallet sentral med jazz-fusionbandet Mahavishnu Orchestra, ledet av John McLaughlin.

 
 
Deres første plate «Inner Mounting Flame» skulle vise seg å bli en klassiker. Den originale besetningen holdt sammen bare til 1973. I løpet av denne tiden begynte Cobham med studioinnspillinger med flere andre fusionartister, blant annet George Benson, Stanley Turrentine, Freddie Hubbard og Grover Washington, Jr.

 
 
Cobhams debutalbum «Spectrum» (1973), overrasket både Cobham og hans plateselskap da det lå som nummer én på Billboard Magazine jazzalbum-liste og på Top 200 Album-lista. På denne platen medvirker blant annet Tommy Bolin på gitar og Jan Hammer på keyboards, også to legendariske musikere fra denne perioden. Cobham er også kjent for sitt samarbeid med jazzlegenden Miles Davis, og bidro på flere av hans album, blant annet som perkusjonist på «Bitches Brew»-innspillingene.

 
 
Den amerikanske jazzlegenden har med seg følgende besetning til Bodø: Emilio Garcia (gitar), Steve Hamilton (keyboards), Camelia Ben Naceur (keyboards), Christian Galvez (bass) og Junior Gill (steel drums).


Konsertinfo
Torsdag 1. februar
Dørene til sal åpner 19:10
Konsertstart: 19:30
Konserthuset åpner 1 time før konsert.

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.