Meet Billy Cobham

Fojaeen, 2. etg i Stormen Konserthus

1. feb torsdag kl. 13.00

GRATIS INNGANG 

 

I siste liten har vi fått på plass en ekstra godbit på programmet! Torsdag 1. februar kan du bli med på et eksklusivt møte med selveste Billy Cobham, i samtale med frilansjournalist Tor Hammerø.

 

Trommeslagere og blodfans bør kjenne sin besøkelsestid på dette unike møtet med det som regnes som en av verdens beste trommeslagere.

 
Det eksklusive møtet arrangeres i fojaeen i 2. etg i Stormen Konserthus.
 

William C. Cobham, kjent som Billy Cobham, regnes som en av verdens beste og mest innflytelsesrike trommeslagere. Cobham har ofte blitt omtalt som «verdens raskeste trommis» med en suveren teknisk beherskelse av trommesettet. Amerikaneren regnes som en pioner innenfor fusion, og var på 1970-tallet sentral med jazz-fusionbandet Mahavishnu Orchestra, ledet av John McLaughlin.
 

Deres første plate «Inner Mounting Flame» skulle vise seg å bli en klassiker. Den originale besetningen holdt sammen bare til 1973. I løpet av denne tiden begynte Cobham med studioinnspillinger med flere andre fusionartister, blant annet George Benson, Stanley Turrentine, Freddie Hubbard og Grover Washington, Jr.
 

Cobhams debutalbum «Spectrum» (1973), overrasket både Cobham og hans plateselskap da det lå som nummer én på Billboard Magazine jazzalbum-liste og på Top 200 Album-lista. Cobham er også kjent for sitt samarbeid med jazzlegenden Miles Davis, og bidro på flere av hans album, blant annet som perkusjonist på «Bitches Brew»-innspillingene.