Misvær Skaforening

Sinus, Stormen

3. feb lørdag kl. 21.00
Kjøp billett

Misvær Skaforening, som på 90-tallet spilte på de heteste scenene i de største byene i landet, er tilbake for fullt.

 

I sommer feiret det nordnorske skabandet 20 år med en storslått konsert i hjembygda Skjerstad utenfor Bodø. Konserten ble faktisk så vellykka at bandet bestemte seg for å gjøre noen utvalgte festivaljobber i 2018, deriblant Bodø Jazz Open.

 

Skabandet debuterte med et brak på Troilltampen tilbake i 1997, for deretter å fortsette å ryste publikummere i det langstrakte land flere år seinere. Bandet fikk etterhvert nærmest kultstatus for sine unike tolkninger av jamaicansk ska-, rocksteady- og reggae-låter. Bandet har gjennom sine 20 år gått gjennom både oppløsning, utskiftninger samt navneendringer, men hevder selv at det er kjærligheten til musikkstilen og alle de fantastiske menneskene de spiller for, som er selve drivkraften til aldri å gi seg helt.

 

Fortsatt er originalvokalist og frontfigur Ronnie Dread en bærebjelke i bandet. Ronnie Olsen vokste opp i Narvik, og var en periode keeper for fotballaget Mjølner. I 1995 bodde han i Bergen, der han var DJ og musiker – og hadde tatt artistnavnet Ronnie Dread. Sammen med Even Høgseth fra Misvær ble han med da Irie Darlings dro på en to måneder lang turné som startet i Tyskland og endte på Sinus 16. mai.

 

Bandet sørget for en pangåpning på den aller første utgaven av Bodø Jazz Open i 2011, og vil garantert sørge for en forrykende avslutning på Bodø Jazz Open 2018.

 

Misvær Skaforening består av: Ragnar Meidell (saksofon), Gunnar Høgseth (trombone), Gary Hoffmann (trompet), Geir Ove Åbbornes (gitar), August Veseth (keyboard), Per Arne Karlsen (trommer), Even Høgseth (bass), Ronnie Dread (vokal) og Hallstein Sandvin (lyd).

 

Konsertinfo
Lørdag 3. februar
Dørene åpner 20:00
Konsertstart Rohey: 21:00
Konsertstart Misvær Skaforening: 22:30

Konserthuset åpner én time før konserten.

 

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.