Procol Harum (UK)

Store sal, Stormen

2. feb fredag kl. 19.30
Kjøp billett

Det britiske rockebandet Procol Harum, som ble dannet i 1967, har på mange måter bidratt til utviklingen av progressiv og symfonisk rock. I år feirer Procol Harum at det er 50 år siden deres legendarisk debutsingel «A Whiter Shade of Pale» ble utgitt.

 

Låten tilhører rockens store klassikere, og har en melodi som er delvis inspirert av Johan Sebastian Bachs Suite nr. 3 i D-dur. I mars startet progrockbandet jubileumsfeiringen med orkester og utsolgt konsert i Londons Royal Festival Hall. Hittil i år har bandet gjennomført flere større turneer både i England og Europa, til strålende kritikker. Jubileumsåret ble også feiret med deres første albumutgivelse på fjorten år. Albumet «Novum» blir av mange regnet som et av gruppens aller beste. Balladene, som bandet er kjent for, finnes også på dette albumet, men det finnes også uptempo-låter med velkjent «Procol-signatur».

  

På konsertene deres i år har Procol Harum spilt flere låter fra den nye plata, og ikke minst får publikum alltid servert et herlig knippe av deres velkjente hits. Bandet har vært i Bodø én gang tidligere, i april 2005. Da solgte de ut to konserter i Bodø Kulturhus, som det fremdeles går gjetord om. Avisa Nordland skrev den gang: «Stemmen til Gary Brooker holder fortsatt. Humoren er erkebritisk og god. Bandet er kanonbra.»

  

Bodø Jazz Open har fått sikre opplysninger om at 2017-utgaven av bandet er bedre enn Procol Harum noensinne har vært. Gary Brooker (72), «the commander» MBE, er den eneste som er igjen av den opprinnelige besetningen fra 1967. Han har tidligere uttalt at han alltid vil spille «A Whiter Shade of Pale» på deres konserter, noe annet ville vært et svik mot deres trofaste publikum. Dermed er du garantert å få høre den i Stormen 2. februar, sammen med flere av deres mesterverk.

 

Bandet består av: 

Piano: Gary Brooker MBE. Han har også spilt med Eric Clapton, Ringo Starr´s All Starr Band, Bill Wymans Rythm Kings, m.fl.

Orgel, synth: Josh Phillips. Phillips ble fast medlem i bandet i 2004, og har spilt sammen med Paul McCartney, Eric Clapton Leo Sayer, Arthur Brown, m.fl.

Gitar: Geoff Whitehorn. Geoff startet i PH i 1991, Han var først med i bandet If, og har også spilt sammen med Roger Waters, Roger Chapman (Family), The Who, Bad Company og Roger Daltrey Band.

Bass: Matthew Pegg. Matt var vikar for sin far Dave Pegg i Jethro Tull, før han ble fast bassist i PH i 1993. Han spiller også sammen med Rick Wakeman ved enkelte anledninger.

Trommer: Geoff Dunn. Dunn ble med i PH høsten 2006, og har derfor ikke vært i Bodø tidligere. Han spilte sammen med Manfred Mann´s Earthband før PH, og har også spilt med 10cc, Van Morrison, Paul Young m.fl.

Konsertinfo
Fredag 2. februar
Dørene til sal åpner 19:10
Konsertstart: 19:30
Konserthuset åpner 1 time før konsert.

Festivalpass
Denne konserten inngår i festivalpasset.