Karin Krog & John Surman

// Stormen // Lille sal - Jazzoasen //

28. JAN torsdag kl 18:00
Kjøp billett

Hva får du når du blander samtidselektronikk og ekte jazztradisjon? Superduoen Karin Krog og John Surman. To fantastiske musikere som sammen og på hver sin kant har satt dype fotavtrykk i jazzhistorien.

Den legendariske norske jazzvokalisten Karin Krog og den engelske multi-instrumentalisten John Surman har siden 70-tallet hatt et spennende musikalsk samarbeid. Etter å ha turnert i Europa og flere andre steder i Norge, spiller nå duoen på Bodø Jazz Opens egen JAZZOASE i lille sal i Stormen.

Begge tilhører generasjonen av europeiske musikere som har arbeidet med å utvide jazzens internasjonale horisont, og var tidlig ute med å ta i bruk elektronikk i jazzsammenheng. Samarbeidet mellom de to jazzikonene startet med eksperimentering mellom stemme og saksofon, akkompagnert av elektroniske lydlandskap.

De har spilt inn flere plater sammen blant annet for ECM og tre album for Meantime records. Albumene Bluesand (1999) og Songs about This and That (2014) er begge Spellemannsprisvinnere. Duoen slipper nytt album november 2015.

JOHN SURMAN
Saksofonist og komponist John Surman har vært en sentral medlem av en talentfull generasjon britiske jazzmusikere som slo igjennom på 1960-tallet – kjent for sin banebrytende tilnærming til jazz og improvisasjon. Surman sin musikalske utdannelse fra London College of Music og London University. Fikk tidlig plass i Ronnie Scotts Orkester og gjorde tidlig karriere i Europa. Han har vært tilknyttet ECM siden 1979 med tallrike produksjoner. Gjennom sin 40 år lange karriere har han utviklet bruken av elektronikk i solo- og større prosjekter, sammen med brassensembler, kor, strykekvartetter og orkestrer, men også i mer kjente jazzsettinger.

KARIN KROG
Karin Krog er en av Norges fremste jazzsangere. Hun nyter stor internasjonal anseelse og er en skolert artist med fremragende tonekontroll og musikkforståelse og med et repertoar som favner fra blues og amerikanske standardlåter til elektronisk bearbeidet vokalkunst. I 2013 mottok hun hederspris under Spellemannsutdelingen.

JAZZOASEN – Lille sal, Stormen: Avslappende jazzy stemning, servering, sitteplasser til alle.

Konsertinfo
Dørene åpner 17:30
(servering i baren)
Konsertstart 18:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset. Det er ikke nummererte sitteplasser.