Bodø Rhythm Group og Vetle Lid Larssen

// Stormen Bibliotek // Litteratursalen //

30. JAN lørdag kl 13:00
Kjøp billett

Bodø Rhythm Group (BRG) er stolte av å presentere journalist og forfatter Vetle Lid Larssen i deres populære konsertserie "Ordspill" som denne gangen fremføres under Bodø Jazz Open. Dette blir BRGs første konsert siden 2014, kall det gjerne et "comeback", etter at det lenge så usikkert ut for driften av det rytmiske ensemblet. Tidligere i desember ble det etter mye om og men vedtatt av Bodø Kommune å sikre videre drift av den lokale gruppa.

– Vi er glad for utfallet av saken, og ser frem til å legge bak oss det som har vært. Det blir godt å komme i gang. Vi hadde mange prosjekter gående da vi ble satt på vent. Nå er det dags å få dem i gang igjen, og "Ordspill" er et av disse, forteller BRG-medlem og trompetist Tore Johansen.

Akkompagnert av BRG vil Vetle Lid Larssen lese fra boka "Hvordan elske en far – og overleve" som har fått strålende omtale fra et samlet kritikerkorps.

– Vi spurte Vetle Lid Larssen først og fremst for at han var aktuell med ny bok i høst, og fordi at han er en strålende formidler. Han kommer til å lese fra den siste boka si, både med og uten akkompagnement fra BRG. Jeg skal møte han i Oslo i begynnelsen av januar, så jeg tenker at den store masterplanen blir lagt da, avslutter Johansen som gleder seg.

Vetle Lid Larssen debuterte i 1989 med portrettsamlingen "Mannfolk". Året etter kom hans første roman "2" som ble en stor presse- og publikumssuksess. Lid Larssen er en direkte og klartseende skribent fra blant annet Morgenbladet, Aftenposten og Dagbladet, og har utgitt flere romaner og essays. Den satiriske monologen "Kongen" fra 2006 var blant vinnerne av dramatikkonkurransen "100 og NÅ". I 2006 kom essayet "Vardø Revisited (Suhrkamp)". Forfatteren har blant annet mottatt Arne Hestenes Journalistpris, Gullpennen og Sarpsborgprisen.

Bodø Rhythm Group har eksistert siden 2005 og består av Tore Johansen (trompet), Finn Robert Olsen (gitar) og Finn Sletten (trommer). Gjennom sitt bykomponistprosjekt har de samarbeidet med internasjonale jazzstørrelser, i samspill med lokalt kulturliv. Her har de hatt suksessfylte samarbeider med Frode Fjellheim, Bugge Wesseltoft, John Surman og Arild Andersen. Andre konsertserier som "Sinus Session" har resultert i samarbeid med artister som Ola Bremnes, Henning Sommerro og Lynni Treekrem, for å nevne noen.

BRG har tidligere gjort spennende prosjekter i samme serie med henholdsvis journalisten Arne O. Holm og forfatteren Helene Uri. "Ordspill" er en konsertserie i samarbeid med Stormen Bibliotek.

Konsertinfo
Dørene åpner 12:45
Konsertstart 13:00

Festivalpass
Festivalpass kan kun benyttes dersom konserten ikke er utsolgt ved konsertstart. For å være garantert inngang må egen billett kjøpes på forhånd.