Henning Gravrok Band

// Sinus //

27. JAN onsdag kl 22:00
Kjøp billett

Det blir en reise tilbake til 90-tallet når Henning Gravrok Band opptrer under Bodø Jazz Open.

Gjenoppstår

Henning Gravrok Band gjør sin første konsert på mange år når de entrer scenen under Bodø Jazz Open 2016

– Vi gleder oss veldig til å spille igjen. Selv om det er mange herrens år siden vi sist spilte sammen var det ikke vanskelig å samle bandet. Alle sa ja umiddelbart, sier Henning Gravrok.

Henning Gravrok Band ga ut tre plater på 90-tallet og turnerte i både inn- og utland. Til tross for gode kritikker ble bandet «lagt ned» for om lag 15 år siden.

Ufullendt

– Det ble tungt å drive bandet. Vi hadde musikalsk pågangsmot og entusiasme, men det var ikke liv laga på slutten. Jeg føler det er et ufullendt prosjekt.

Det er likevel et spillesugent og høyst levende band som skal innta Sinus 27. januar.

Musikerne er fortsatt like aktive. Børge Petersen-Øverleir (gitar) er blant Norges beste studiomusikere, og har også markert seg som komponist, og arrangør. Rune Mathisen er fast trommis for Halvdan Sivertsen, mens Einar Thorbjørnsen (keyboard) og Marian Lisland (vokal) har karrierer innen musikkproduksjon i Oslo. Det samme kan sies om Bård Bergrabb (bass).

– Det er et stjernelag. Vi fungerer også utrolig bra sammen sosialt. Samtlige musikere er i utvikling og selv om vi spiller sanger fra platene våre, vil vi sikkert leke oss og gi låtene noe ekstra.

Musikken veksler mellom å være tøff, sart, svingende og med et viktig lyrisk budskap – tekster som ifølge saksofonist og bandleder Gravrok sannsynligvis er like aktuelt nå som den gang.

Konsertinfo
Dørene åpner 21:00
Konsertstart 22:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset.