Hovedøen Social Club & Bodø Big Band

// Scandic Havet //

30. JAN lørdag kl. 23:00
Kjøp billett

Billetten gjelder helaften med Lill Lindfors, Hovedøen Social Club og Bodø Big Band.

Hovedøen Social Club kjent for å lage cubanske versjoner av norske slagere, skal sørge for at dansegulvet på Scandic Havet ikke kommer til å stille et sekund på deres konsert under Bodø Jazz Open. På med danseskoene!

Hovedøen Social Club ble etablert i 2007 i forbindelse med at frontfigur Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk. Joner har siden da gjort betydelig suksess med å omarrangere kjente musikkstykker til en diametralt annen stil/genre/form, eller «å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme» som han selv kaller det. Flere album senere har Hovedøen Social Club utviklet et svært særegent uttrykk som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Den usannsynlige fusjonen mellom Havana og Norsktoppen/Grand Prix/VG-lista har gjort at nordmenn over det ganske land trekker på smilebåndet og ikke kan gjøre annet enn å danse. Utfordringen bak versjonene er å balansere for ikke å bli en parodi, men en feiring av de kvaliteter som gjorde at man i utgangspunktet husker disse låtene. Og dessuten tilføre alt det som gjør at man aldri blir lei av å utforske de karibiske musikkformene. Og med Sergio Gonzalez ikke helt plettfrie norsk-uttale er soundet ikke til å ta feil av.

Hovedøen Social Club er blant annet kjent for sine unike samarbeid med KORK, Tango for 3, Trond Viggo Torgersen, Herborg Kråkevik, Jan Eggum, vår lokale høvding Terje Nilsen, Jørn Hoel og Nora Brockstedt. Til Bodø Jazz Open tar Joner (piano og arrangementer) med seg: Sergio Gonzalez (vokal), Eduardo Cedeño (congas), Tony Moreaux Charon (timbales), Ole Marius Melhuus (bass) og Erik Eilertsen (trompet).

På konserten medvirker også Bodø Big Band.
Sverre Indris Joners vanvittige musikalske ideer tåler ofte større besetninger, og fullbyrdes ofte i tiende potens overfor publikum dersom det låter litt svært. Han har reist verden rundt med symfoniorkestre rundt seg, og er således godt vant. For riktig å trykke på subhøyttalerknappen og loudnessknappen samtidig, er det dermed helt naturlig at byens eget storband og rytmiske stolthet, selveste Bodø Big Band, inviteres inn for å bidra sammen med Hovedøen Social Club. Å få høre salsaversjonen av Splitter Pine og Holmenkollmarsjen med 25 musikere med lokalt og internasjonalt tilsnitt, det blir et "-hvor var du når...."-øyeblikk.

Innøvd og forberedt av bandets musikalske leder Roger Johansen.

Fra BBB på konserten:
Tina Lund trompet, Anders Christensen trompet, Ludvig Kvandal trompet, Pål Oppegård trompet, Knut Ellingsen trombone, Asbjørn Engås trombone, Anders Karlskås trombone, Trine Åsheim Bernhardsen trombone, Stefan Kjelling altsaxofon, Hilde Tørrisen altsaksofon, Ruben Liljar tenorsaksofon, Espen Olaf Henriksen tenorsaksofon, Gunnar Jørgensen barytonsaksofon.

Konsertinfo
Dørene åpner 20:00
Lill Lindfors 21:00
Hovedøen Social Club 23:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset.

Relaterte artikler