Lill Lindfors

// Scandic Havet //

30. JAN lørdag kl 21:00
Kjøp billett

Billetten gjelder helaften med Hovedøen Social Club, Lill Lindfors og Bodø Big Band.

Hele Skandinavias showdronning kommer til Scandic Havet under Bodø Jazz Open.

«En Sån Karl», «Du Är Den Ende», «En man i byrån» og «Sången Han Sjöng Var Min Egen» er bare noen av slagerne fra Lilli Lindfors – en av Nordens fremste og mest allsidige underholdningsartister. Den finlandssvenske sangeren, komikeren, skuespilleren, komponisten og tekstforfatteren kjent for å kombinere sambarytmer og svenske visesangtradisjoner, har vunnet mange gullplater og gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Karrieren hennes startet på svenske teaterscener og i folkeparkene på 60-tallet, med platedebut allerede i 1961. Hun viste tidlig et allsidig talent og at hun hadde større musikalsk tyngde enn sine samtidige slagerkollegaer. Lindfors vant svensk MGP sammen med Svante Thuresson med Nygammal vals 1966. På 70-tallet var hun blitt hele Sveriges showdronning og diva. Både singelen og albumet ved navn Du är den ende – en klassiker i nordisk sammenhenggikk til topps i Norge i 1976. En av Lindfors’ spesialiteter har vært å gjøre sanger om til bossanova eller samba, – som ble briljant demonstrert i hennes egen eviggrønne komposisjon «Musik ska byggas utav glädje». I 1978 innledet hun et livslangt samarbeid med Ketil Bjørnstad som blant annet har resultert i albumene Och människor ser igjen (1980), Människors makt (1985) og Salomos høysang (1995). Det beste beviset på hennes musikalitet, varme og kvikke humor er nok showet De é Lindfors som ble spilt med stor suksess på Börsen i Stockholm midt på 1980-tallet. Showet turnerte også rundt om i Sverige. Lindfors har vært teatersjef, programleder for MGP og ledet en rekke fjernsynsshow i Sverige – samt i England og Frankrike. Hun har også skrevet barnebøker og gjort barne-tv.

De seinere årene har hun gjort mange jazzkonserter og sunget inn nye tonsettinger av svensk-språklig lyrikk, deriblant dikt av Edith Södergran. I 2006 kom platen «Här är den sköna sommar» med viser av blant andre Cornelis Vreeswijk og Evert Taube. I 2010 kom liveplaten “En sommarkonsert från Musik vid Siljan”. Lindfors er UNICEF-goodwill ambassadør, og holder foredrag om kroppsspråk. Lill Lindfors har også blitt belønnet med en H.M. Konungens medalj av 8: grad. Høsten 2009-våren 2010 turnerte Lill Lindfors med Riksteaterns uppsettning av komedien «Plaza svit» der hun gjorde tre forskjellige kvinneroller. De siste årene har Lindfors gjort en rekke konserter i Norge, flere av dem sammen med Ketil Bjørnstad.

Dørene åpner 20:00
Lill Lindfors 21:00
Hovedøen Social Club 23:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset.

Relaterte artikler