Guro Von Germeten

// Sinus //

29. JAN fredag kl 21:00
Kjøp billett

Billetten gjelder Guro Von Germeten og Ole Børud. Konserten med Guro Von Germeten er i samarbeid med Ad Lib Jazzklubb og nordnorsk jazzsenter.

Norges kvinnelige versjon av Tom Waitz - Guro Von Germeten - kommer til Bodø Jazz Open.

Guro von Germeten, «hun med det røde trekkspillet», har tidligere blitt referert til som en kvinnelig Tom Waits, Kaizers Orchestras skumle lillesøster og Kate Bush på Edith Piaf-piller. Av Kongsberg Jazzfestival har hun blitt utropt til å være en av de mest originale artister innen norsk- og europeisk musikkliv. Guro Von Germeten gir deg popjazz som spenner fra russisk dans, Balkan og såre romanser.

I september slapp Guro Von Germeten sitt tredje album Jeg fant en bit av deg. Elleve låter med norske tekster i en miks av vise, jazz, popmelodier og balkanske takter ble godtatt mottatt. «Suveren cabaret-pop» skrev Bergens Tidende. «Låtuniverset bobler og bølger av gårde uten sikkerhetsnett. Det er som å besøke en fornøyelsespark fra helvete på natterstid», skrev Hamar Arbeiderblad. Platen kom som et resultat av at musikeren mottok Prøysens Kunststipend, et stipend som skulle bidra til ny kunst i Alf Prøysens ånd. Gjennom et dypdykk i Prøysens tekster og historier fant Von Germeten mot og inspirasjon til å uttrykke seg på morsmålet. Jeg fant en bit av deg er en plate om det å lete etter livets små og store puslespillbrikker og om å tørre å vokse, enten man føler seg hel eller ikke – et tema som ble forsterket av at Guro gikk gravid med sitt første barn gjennom hele plateinnspillingen. Albumet er produsert av Jørund Fluge Samuelsen og gis ut av Hilde Louise Asbjørnsens plateselskap Sweet Morning Music.

Musikeren fra Hammerfest har tidligere blitt hyllet av store tyske aviser som det beste Norge har levert utover oljen, og av Kongsberg Jazzfestival som en av de mest originale artister i norsk- og europeisk musikkliv. Hennes tidligere plateutgivelser Bad Dreams and Good Nightmares (2010) og Come Stand Before Me (2013) høstet supre kritikker og terningkast fem og seks hos ulike anmeldere.

Konsertinfo
Dørene åpner 20:00
Guro Von Germeten 21:00
Ole Børud 23:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset.

Relaterte artikler