Ole Børud m/band – AVLYST

// Sinus //

29. JAN fredag kl 22:30
Kjøp billett

OBS! Ole Børud har blitt syk og må dessverre avlyse fredagens konsert på Sinus. Inn som erstatter kommer Terje Nohr med sønner. Les mer her

Billetten gjelder nå for Guro Von Germeten og Terje Nohr med sønner.

Hvis du trodde at sjelfull, funky vestkystpop, også kjent som «yacht rock» er død, tar du feil. I januar spiller Norges viktigste leverandør av vestkystpop, Ole Børud, på Bodø Jazz Open.

Han er Norges svar på Steely Dan, Michal McDonald og Dobbie Brothers. Han har blitt omtalt som Norges ukjente popstjerne, men han er langt fra noen skjult skatt eller ignorert musiker. På Youtube finnes det drøssevis av videoer hvor håpefulle musikanter fra hele verden forsøker å covre Børuds komposisjoner. Hans to siste album har solgt oppunder 10 000 fysiske eksemplarer i Skandinavia og Japan –mildt sagt respektable tall i dagens digitale virkelighet.

Børuds siste album «Stepping Up» (2014), tar opp tråden fra «Keep Movin» (2011) med organiske, tighte riff i et funk-dominert landskap. Som andregenerasjons medlem i Børud-familien, en musikalsk institusjon i seg selv med blant annet far Arnold Børud, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16 år. Men han har i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen), så noen år som metalmusiker – ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir. Live har han delt scene med Andrae Crouch, varmet opp for Kirk Franklin i Globen, spilt på Cotton Club i Tokyo og vært gjest med Santa Fe And The City Horns i Las Vegas. Som gitarist og arrangør tilhører han eliten av landets live- og sessionmusikere, med samarbeid med artister som Torun Eriksen, Sofian og Oslo Gospel Choir, for ikke å snakke om hans bidrag til «Fly Away» (2009) - et internasjonalt tributealbum til David Foster, hvor Børud sto «skulder mot skulder» med bidragsytere som Bill Champlin og Mike Landau.

Konsertinfo
Dørene åpner 20:00
Guro Von Germeten 21:00
Ole Børud 22:30

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset.