Ane Brun

// Stormen // Store sal //

27. JAN onsdag kl 20:00
Kjøp billett

Den norske artisten Ane Brun er i en helt egen klasse som popsanger. Siden debuten «Spending Time With Morgan» i 2003 har hun hatt en eventyrlig reise og etablert seg som en viktig bautastein i norsk pophistorie. Sekserne har trillet etter en lang rekke bestselgende album og fantastiske konserter nasjonalt og internasjonalt. Det er ingen hvem som helst som får æren av å åpne Bodø Jazz Open i det som blir festivalens åpningskonsert i Stormens store sal 27. januar 2016.

«When I’m Free» som ble utgitt i september i år, er Bruns første soloalbum siden «It All Starts With One» fra 2011. Albumet har mottatt strålende kritikker fra nasjonal og internasjonal media. I kjølvannet av utgivelsen har Brun vært innom Oslo, Stavanger og Bergen, og er nå på Europaturné hvor blant annet Paris, Berlin og London besøkes. Med seg i studio og på turneen har Brun det svenske superbandet Tonbruket som har spilt med henne i flere år. På hennes nye album videreutvikles den rytmiske retningen som var sentral på flere av låtene hennes fra forrige album. «When I’m Free» er mer ekstrovert og dynamisk enn tidligere Brun-produksjoner. Før arbeidet med plata skal hun ha vendt tilbake til musikk som hadde stor betydning for henne i tenårene og tjuårene: Charles Mingus og Duke Ellington.

Blant høydepunktene i karrieren hennes finner vi samarbeidet med legenden Peter Gabriel. De to turnerte sammen i 2011, og Brun fikk da det ærefulle oppdraget med å tolke Peter Gabriels og Kate Bush’ uforglemmelige hit «Don’t Give Up» fra 1985. Brun har blitt kåret til årets kvinnelige artist på Spellemannsprisen to ganger. I 2005 vant hun sammen med Madrugada årets hit på Spellemannsprisen for låta «Lift Me».

Åpningskonserten med Ane Brun arrangeres i samarbeid med Bodø2016.

Konsertinfo
Dørene åpner 19:00
(servering i baren)
Konsertstart 20:00

Festivalpass
Denne konserten inngår i Festivalpasset. Plassbillett må hentes ut i skranken på Stormen.