Program: lørdag

Her finner du lørdagens festivalprogram. Siste dag!

Aktuelt
Kjøp billetter

Kl. 13:00 – Barnejazz // Sinus (dørene åpner 12:30)

I samarbeid med Ad Lib Jazzklubb kan vi by på en ekte godbit for barn når forestillinga «Eventyret om Maja og den glemte musikken» fremføres på Sinus. Men hva handler dette eventyret om? Jo, nå skal du høre. Det var en gang tre musikere som het Torbjørn, Edvard og Mats. De var så glade i eventyr at de ville lage sin egen fortelling. Forestillinga fremføres av musikerne Torbjørn Netland (gitar), Edvard Mjanger (kontrabass) og Mats Mæland Jensen (trommer). Barnejazzen er alltid godt besøkt, så her gjelder det bare å komme tidlig for å finne seg plass.

Kl. 13:00 – Bodø Rhythm Group og Vetle Lid Larssen // Stormen, litteratursalen

Bodø Rhythm Group er stolte av å presentere journalist og forfatter Vetle Lid Larssen i deres populære konsertserie «Ordspill» som denne gangen fremføres under Bodø Jazz Open. Akkompagnert av det rytmiske ensemblet vil Larssen lese fra boka «Hvordan elske en far – og overleve» som har fått strålende omtale fra et samlet kritikerkorps. Dette blir BRGs første konsert siden 2014, kall det gjerne et "comeback", etter at det lenge så usikkert ut for driften av det rytmiske ensemblet. I fjor desember ble det etter mye om og men vedtatt av Bodø Kommune å sikre videre drift av den lokale gruppa.

Kl. 14:00 – Etter Jobb Jazz – diverse kafeer: 

– Bamo Nito – Paviljongen

– Arvid Nilsen – Babel 

– Joakim Petersen m/band – Bodø Bakeri

– Trio Oyo – En Kopp

– Byfolk – Kaptein Larsen

– DFunk – Sydøst (Dvergsdal)

– Sleepy People – Top 13

– Harald Skjerstads Musikkarkiv – Bryggerikaia

Kl. 18:00 – Myklebust, Pedersen & Hansen // Paviljongen

Musikerne Ole Jørn Myklebust, John-Kåre Hansen og Dag Erik Pedersen spiller svingende jazz med en Chet Baker-aktig feeling. Med drivende bassganger fra Dag Erik Pedersen på kontrabass presenterer trompetist Ole Jørn Myklebust lekende improvisasjoner i samspill med John-Kåre Hansen på gitar. Vi kan invitere til en lyttende og lekende jazzkonsert med en spennende trio der alle musikerne har lang fartstid på hver sin kant innenfor jazz og en rekke andre sjangre.

DOBBELTKONSERT PÅ SINUS 

Billetten gjelder både DRØM og Fay Wildhagen. Dørene åpner 20:00. 

Kl. 21:00 – DRØM // Sinus

DRØM har det siste året spilt knallsterke konserter ved flere norske klubbscener, blitt A-listet på flere studentradioer og markert seg som et band vi garantert kommer til å høre mye av fremover. Elektronikapop-kvartetten bestående av Sondre Pettersen (vokal/spacedrum), Vegard Lien Bjerkan (synth/piano), Kristian B. Jacobsen (bass) og Henrik Lødøen (trommer) møttes opprinnelig ved jazzlinja i Trondheim. Bandet ble nylig plukket ut til å spille på by:Larm 2016 – ut av over 1500 demoband var DRØM ett av 18 band som nådde gjennom nåløyet. DRØM presenterer med det kremen av Norges nye talenter. Til Bodø har de med seg vikartrommis Simon Olderskog Albertsen. 

Kl. 22:30 – Fay Wildhagen // Sinus 

En unison musikk- og mediebransje har fremhevd Fay Wildhagen som et av de virkelig store norske talentene. Sommeren 2015 spilte hun på de fleste nøkkelfestivaler, inkludert Slottsfjell, Øya og Roskilde. Men hun rakk også å slippe sitt debutalbum «Snow». Aftenposten skrev følgende: «Hun besitter en nydelig stemme, og hun er en gitarhelt med følsomme fingre og en sans for substans over stil», og Musikknyheter skrev: «Hun har fremtiden i sine hender». Fay blander musikalske referanser og ignorerer trender og sjangere uten å nøle. Musikalske innflytelser er mange og varierte, med nikk til blant annet Arcade Fire, Feist og Bon Iver. Men det organiske musikalske landskapet Fay befinner seg i er hennes helt eget. 

HELAFTEN PÅ SCANDIC HAVET

Billetten gjelder helaften med Hovedøen Social Club, Lill Lindfors og Bodø Big Band.

Kl. 21:00 – Lill Lindfors // Scandic

Hele Skandinavias showdronning kommer til Scandic Havet. «En Sån Karl», «Du Är Den Ende», «En man i byrån» og «Sången Han Sjöng Var Min Egen» er bare noen av slagerne fra Lilli Lindfors – en av Nordens fremste og mest allsidige underholdningsartister. Den finlandssvenske sangeren, komikeren, skuespilleren, komponisten og tekstforfatteren kjent for å kombinere sambarytmer og svenske visesangtradisjoner, har vunnet mange gullplater og gjort stor suksess både nasjonalt og internasjonalt.

Kl. 23:00 – Hovedøen Social Club + Bodø Big Band // Scandic

Hovedøen Social Club kjent for å lage cubanske versjoner av norske slagere, skal sørge for at dansegulvet på Scandic Havet ikke kommer til å stille et sekund på deres konsert under Bodø Jazz Open. På med danseskoene! Bandet ble etablert i 2007 i forbindelse med at frontfigur Sverre Indris Joner reiste til Cuba i 1985 for å studere cubansk musikk. Joner har siden da gjort betydelig suksess med å omarrangere kjente musikkstykker til en diametralt annen stil/genre/form, eller «å plante om musikk der den slett ikke hører hjemme» som han selv kaller det. Flere album senere har Hovedøen Social Club utviklet et svært særegent uttrykk som ikke kan sammenlignes med noe annet.

På konserten medvirker også Bodø Big Band. Sverre Indris Joners vanvittige musikalske ideer tåler ofte større besetninger, og fullbyrdes ofte i tiende potens overfor publikum dersom det låter litt svært. Han har reist verden rundt med symfoniorkestre rundt seg, og er således godt vant. For riktig å trykke på subhøyttalerknappen og loudnessknappen samtidig, er det dermed helt naturlig at byens eget storband og rytmiske stolthet, selveste Bodø Big Band, inviteres inn for å bidra sammen med Hovedøen Social Club. Å få høre salsaversjonen av Splitter Pine og Holmenkollmarsjen med 25 musikere med lokalt og internasjonalt tilsnitt, det blir et «hvor var du når»-øyeblikk. Innøvd og forberedt av bandets musikalske leder Roger Johansen.

Kl. 23:00 – BaMo NiTo // Piccadilly

Jazzkvartetten BaMo NiTo spiller nordisk, eksperimentell instrumentaljazz. Kvartetten fra Kristiansand har sitt utspring på Rytmisk linje ved Universitetet i Agder og har spilt sammen siden 2013. BaMo NiTo spiller komponert musikk, hvor det også er mye rom for improvisasjon. Musikken svinger fra det sarte og melodiøse til et mer opprørsk uttrykk. Det eksisterer ingen akkordinstrumenter i besetningen, noe som gjør at det åpnes et univers man ellers ikke ville entret.Kl. 23:30 – Nattjazz // Paviljongen

Kl. 23:30 – Nattjazz // Paviljongen 

Siste kveld og på tide med solid festivalnachspiel! DJ Snekkestad spiller kule jazzplater. Det ryddes plass til både bopslagere og artister i utkanten av moderne jazz. Bossa Nova og fusion er også ønsket inn i varmen. Muligheter for jam sessions også i kveld.