Program: fredag

Her finner du programmet for fredag.

Aktuelt

Kl. 12:00 – Vanqueros // Tusenhjemmet

Mer enn 50 år etter at Vanqueros spilte på festlokalene i Bodø og rundt omkring i Salten, er det populære bandet atter en gang tilbake. I sine glansdager spilte Vanqueros musikk fra Shadows, Beatles og Gilbert O’ Sullivan på Monty, Phønix, Håndverkeren, Sentrum, Sydvesten og SAS-hotellet. De holdt på i hele Salten i mange år og spilte mye på restauranter frem mot 1985 da bandet ble oppløst. På Bodø/Glimt- plata «Glimt i øyet» er de representert med én låt, og Vanqueros var fast backingband for en rekke kjente norske artister på til sammen ni Glimtshow. 

Kl. 16:00 – Etter Jobb Jazz – diverse kafeer:
- Kristian Jacobsen Trio // Paviljongen
- Sebastian Rolland // Babel 
- Joakim Petersen m/band // Bodø Bakeri
- Trio Oyo // En Kopp
- Byfolk // Piccadilly 
- DFunk // Sydøst 
- Sleepy People // Top 13 
- Harald Skjerstads Musikkarkiv // Bryggerikaia

OBS! Jazzå som opprinnelig skulle spille på Kaptein Larsen har meldt avbud på grunn av sykdom. 

Kl. 18:00 – Hot Club de Norvège // Stormen, lille sal – UTSOLGT

Hot Club de Norvège er et av Norges hotteste liveband – berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. Gruppa har samarbeidet med storheter som Stéphane Grappelli og Jimmy Rosenberg til Vertavokvartetten, Nigel Kennedy, Angelo Debarre og Ulf Wakenius. De turnerer fortsatt kloden rundt og har tidligere vært både nominert og fått tildelt Spellemannsprisen i ulike kategorier. Det energiske bandet har en helt egen stemning live, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader.

Kl. 18:30 – Trio Oyo // Paviljongen

Det lokale bandet Trio Oyo har spesialisert seg i brasilianske musikkstiler, slik som samba, bossa nova og choro. De er plateaktuelle med albumet "Retrato Brasileiro". På plata hadde trioen med seg Valentina Jaronskaja på vakker portugisisk sang og piano. Hun blir også med til Bodø Jazz Open. Trioen består forøvrig av Ottar Sæther på gitar, Yngve Dalen på diverse perkusjon og Ole Martin Thomassen på bass.


Kl. 19:30 – Mike Stern & Hoff // Stormen, store sal

Samarbeidet mellom gitarlegenden Mike Stern og pianist Jan Gunnar Hoff startet med verket «Magma» i Bodø Spektrum i 2006, som ble en stor suksess for 800 frammøtte. Nå er det Stormens store sal som står for tur. Stern er en de av mest innflytelsesrike jazzgitaristene gjennom tidene. Han har blitt kåret av Down Beat som en av de beste jazzgitaristene gjennom tidene og har fartstid fra bl.a Blood, Sweat & tears, Billy Cobham og ikke minst med Miles Davis. Stern har vært nominert til US Grammy Awards seks ganger og ble i 2012 tildelt en såkalt “Certified Legend Award” av Guitar Player Magazine. Sammen med et stjernelag av norske musikere kan vi vente oss en forrykende forestilling. I tillegg til Hoff og Stern består bandet av Per Mathisen (bass) og Audun Kleive (slagverk). 

Kl. 21:00 – Guro Von Germeten // Sinus

Guro von Germeten kalles gjerne en kvinnelig Tom Waitz, en Kate Bush på Edith Piaf-piller, eller lillesøsteren til Kaizers Orchestra. Av Kongsberg Jazzfestival har hun blitt utropt til å være en av de mest originale artister innen norsk- og europeisk musikkliv. Von Germeten gir deg popjazz som spenner fra russisk dans, Balkan og såre romanser. Hun legger ut på en omfattende Nord-Norge-turné i januar og Sinus blir siste stoppested. 


Kl. 23:00 – Terje Nohr med sønner // Sinus 

Terje Nohr med sønner stepper inn for Ole Børud som opprinnelig skulle spilt dobbeltkonsert med Guro Von Germeten på Sinus i dag. Terje Nohr fra Bodø er mest kjent som gitarist for artister som Halvdan Sivertsen, Lars og Ola Bremnes. I 2005 debuterte han som sanger og låtskriver med albumet «Så langt», en knallsterk debut med gode melodier og treffsikre tekster på nordnorsk. Musikken kan beskrives som en møte mellom nordisk visesang, Beatles og Ry Cooder. På Bodø Jazz Open stiller han med sine sønner Petter og Kristoffer, begge prisbelønte og kritikerroste musikere fra «Kråkesølv». Far og sønner gjorde stor suksess på Parkenfestivalen i fjor hvor i overkant av 4000 publikummere ble med på allsang.


Kl. 23:59 – Bamo Nito // Paviljongen

Jazzkvartetten BaMo NiTo spiller nordisk, eksperimentell instrumentaljazz. Kvartetten fra Kristiansand har sitt utspring på Rytmisk linje ved Universitetet i Agder og har spilt sammen siden 2013. BaMo NiTo spiller komponert musikk, hvor det også er mye rom for improvisasjon. Musikken svinger fra det sarte og melodiøse til et mer opprørsk uttrykk. Det eksisterer ingen akkordinstrumenter i besetningen, noe som gjør at det åpnes et univers man ellers ikke ville entret.


Kl. 01:00 – Nattjazz // Paviljongen

DJ Nordeng spiller både gamle klassikere og låter fra det ypperste av de siste årenes jazzutgivelser. Variasjon mellom bebop til funky jazz og latin.