Program: torsdag

Her finner du torsdagens festivalprogram.

Aktuelt
Kjøp billetter

PROGRAM BODØ JAZZ OPEN TORSDAG 28.JANUAR

Kl. 18:00 – Karin Krog og John Surman // Stormen, lille sal

Hva får du når du blander samtidselektronikk og ekte jazztradisjon? Superduoen Karin Krog og John Surman. To fantastiske musikere som sammen og på hver sin kant har satt dype fotavtrykk i jazzhistorien. Den legendariske norske jazzvokalisten Karin Krog og den engelske multi-instrumentalisten John Surman har siden 70-tallet hatt et spennende musikalsk samarbeid. Etter å ha turnert i Europa og flere andre steder i Norge, spiller duoen nå på Bodø Jazz Open, i Stormens lille sal. 

Kl. 18:30 – BVGS Musikklinja presenterer // Paviljongen

Opplev elever fra musikklinja ved Bodø Videregående Skole «live in concert» på Paviljongen. Bodø Jazz Open er opptatt av å få frem nye talenter, og mange spennende musikere er kommet via musikklinja på Bodø Videregående skole. I desember ble det arrangert en audition på BVGS for å velge ut band til våre populære Etter Jobb Jazz og Jazzkafé. Men nå har vi bestemt oss for å gi elevene en helt egen konsert på Paviljongen. Kanskje får du høre noen av de som tar Bodøbølgen videre i årene som kommer? Følgende besetninger fra musikklinja spiller under festivalen: Lotte, Oliver og Sunniva, Selma band, Snyskred og Rebekka trio.

Kl. 21:00 – MAUD (support for Anneli Drecker) // Sinus (dørene åpner 20:00)

Det elektronikapopbaserte bandet MAUD spiller support for Anneli Drecker. Frontfigur Kristine Hoff debuterte i 2013 med sitt tidligere band på Bolarm i Bodø. Like etter at de hadde spilt sin andre konsert ble de booka til Trænafestivalen. Etter å ha spilt flere konserter det påfølgende året, ble det stille rundt den Oslo-baserte artisten. Men nå er MAUD tilbake med nytt band og nye låter‚ i et underfullt elektronisk undergangspop-aktig landskap. Med seg til Bodø har hun med seg musikerne Brage Tørmænen (trommer) og Philip Schjetlein (gitar).

Kl. 22:00 – Anneli Drecker // Sinus (dørene åpner 20:00)

En av Norges viktigste stemmer spiller på Sinus i dag. Da Anneli Drecker, som kanskje for noen er best kjent fra popbandet Bel Canto, lanserte sitt tredje soloalbum Rocks & Straws i april i år, var ikke norsk presse beskjedne med lovordene: «Det er rett og slett et betagende vakkert og modent verk som setter bortimot all sammenlignbar norsk musikk på sidelinjen», skrev Dagens Næringsliv. 

Kl. 23:59 – Nattjazz // Paviljongen 

Etter at du har vært på konsert, er du vel neppe helt klar for å dra hjem? Samtlige kvelder under festivalen blir det nemlig nachspiel på Paviljongen, hvor scenen står klar for de jamlystne. Paviljongen er festivalens hangout for publikum, artister og frivillige. Med konserter på ettermiddagene og levende musikk, DJs og JAM på kveld og natt blir Paviljongen stedet å være etter at konsertene på de andre scenene er ferdig. Torsdag spiller DJ Nordeng både gamle klassikere og låter fra det ypperste av de siste årenes jazzutgivelser. Variasjon mellom bebop til funky jazz og latin.