Program: onsdag

Her finner du program for aller første festivaldag.

Aktuelt
Kjøp billetter

PROGRAM BODØ JAZZ OPEN ONSDAG 27.JANUAR


Kl. 17:00 – Rune Johansen vernissage // Bodøgaard Kunst & Kultur

Rune Johansen er årets festivalkunstner. Johansen har i en årrekke portrettert den nordnorske kulturen på en helt spesiell og utleverende måte. Portrettene hans forteller ærlige og troverdige historier om levde liv. Johansen vil stille ut fra serien «Da æ var i Amerika» (2007/2008). Åpningen finner sted på Bodøgaard – kunst & kultur med enkel servering og musikalsk innslag v/ Selma Bodøgaard og band.


Kl. 18:30 – England Brooks // Paviljongen 

England Brooks har med seg John Kåre Hansen, Dag Erik Pedersen og Finn Sletten når hun synger fra den store amerikanske sangboken. Med Bodø som base har hun gjennom den kjente trommeslageren Roger Johansen fra Bodø, fått samarbeide med noen av Norges fremste jazzmusikere, som for eksempel Vigleik Storaas, Magne Arnesen, Frode Nymo og Jens Fossum, for å nevne noen. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra, gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen.


Kl. 20:00 – Ane Brun // Stormen, store sal – UTSOLGT

England Brooks har med seg John Kåre Hansen, Dag Erik Pedersen og Finn Sletten når hun synger fra den store amerikanske sangboken. Med Bodø som base har hun gjennom den kjente trommeslageren Roger Johansen fra Bodø, fått samarbeide med noen av Norges fremste jazzmusikere, som feks Vigleik Storaas, Magne Arnesen, Frode Nymo og Jens Fossum, for å nevne noen. England Brooks sømløse miks av klassisk swingende jazz og ekte soul hjemmefra, gjør henne til en helt unik blomst i den norske jazzfaunaen


Kl. 22:00 – Henning Gravrok Band // Sinus 

Henning Gravrok Band spiller sin første konsert på over 15 år under Bodø Jazz Open. Publikum vil få servert originalmusikk fra en epoke i Bodø som bestod av et pulserende rytmisk musikkliv. Hovedperson og saksofonist, Henning Gravrok, regnes som en av Nord-Norges aller viktigste og fremste jazzmusikere gjennom tidene. Og selv om det har vært stille rundt prosjektet til nå, har samtlige musikere markert seg i forskjellige sammenhenger. 


Kl. 23:30 – Nattjazz // Paviljongen 

Etter at du har vært på konsert, er du vel neppe helt klar for å dra hjem? Samtlige kvelder under festivalen blir det nemlig nachspiel på Paviljongen, hvor scenen står klar for de jamlystne. Paviljongen er festivalens hangout for publikum, artister og frivillige. Med konserter på ettermiddagene og levende musikk, DJs og JAM på kveld og natt blir Paviljongen stedet å være etter at konsertene på de andre scenene er ferdig. DJ Snekkestad spiller kule jazzplater. Det ryddes plass til både bopslagere og artister i utkanten av moderne jazz. Bossa Nova og fusion er også ønsket inn i varmen.

Relaterte artikler