Nye artister klare!

Kristiansand-bandet BaMo NiTo, brasiliansk-inspirerte Trio Oyo og jazzprosjektet Myklebust/Hansen/Pedersen er klare for BJO.

Aktuelt

Jazzkvartetten BaMo NiTo spiller nordisk, eksperimentell jazz.

Lyden av nordisk, drivende instrumentaljazz får du høre når BaMo NiTo spiller på Bodø Jazz Open. Kvartetten fra Kristiansand har sitt utspring på Rytmisk linje ved Universitetet i Agder og har spilt sammen siden 2013.

BaMo NiTo spiller komponert musikk, hvor det også er mye rom for improvisasjon. Musikken svinger fra det sarte og melodiøse til et mer opprørsk uttrykk. Det eksisterer ingen akkordinstrumenter i besetningen, noe som gjør at det åpnes et univers man ellers ikke ville entret.

Besetningen består av: Bård Landro (trompet), Niclas Pedersen (Saxofon),
Morten Fossheim (Bass) og Tobias Solbakk (trommer).

Musikerne Ole Jørn Myklebust, John-Kåre Hansen og Dag Erik Pedersen spiller svingende jazz med en Chet Baker-aktig feeling.

Med drivende bassganger fra Dag Erik Pedersen på kontrabass presenterer trompetist Ole Jørn Myklebust lekende improvisasjoner i samspill med John-Kåre Hansen på gitar.

Vi kan invitere til en lyttende og lekende jazzkonsert med en spennende trio der alle musikerne har lang fartstid på hver sin kant innenfor jazz og en rekke andre sjangre. Myklebust spiller i dag med blant annet Mari Boine og Jonas Fjeld. Hansen er aktuell i prosjektene Nest og Northern Concept. Pedersen har blant annet samarbeidet Karin Krog, Unni Wilhelmsen og Lynni Trekrem.

Brasilianskinspirerte Trio Oyo.

Det lokale bandet Trio Oyo har spesialisert seg i brasilianske musikkstiler, slik som samba, bossa nova og choro. De er plateaktuelle med albumet "Retrato Brasileiro". På plata hadde trioen med seg Valentina Jaronskaja på vakker portugisisk sang og piano. Hun blir også med til Bodø Jazz Open. Trioen består forøvrig av Ottar Sæther på gitar, Yngve Dalen på diverse perkusjon og Ole Martin Thomassen på bass.