Nordnorsk Jazzensemble med Moddi

Stormen konserthus

NY DATO KOMMER!
04.12.202010:31 Erik Johansen

NORDNORSK JAZZENSEMBLE MED MODDI

Åpningskonserten på Bodø Jazz Open 2021 blir et historisk øyeblikk og en stor begivenhet for jazzen i Nord-Norge. Nordnorsk jazzsenter, Musikk i Nordland og andre kulturaktører i landsdelen lanserer Nordnorsk Jazzensemble, et profesjonelt ensemble innen jazz og improvisasjonsmusikk.


Det er Bodø Jazz Open, Ad lib jazzklubb og Nordnorsk jazzsenter som sammen presenterer Noordnorsk Jazzensemble som åpningskonsert for 10-års jubilanten Bodø Jazz Open. Premieren skjer med et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen.

Med Nordnorsk Jazzensemble får endelig Nord-Norge et stort fast profesjonelt ensemble i landsdelen. Jazzensemblet har varierende besetning og skal engasjere ulike musikere og komponister fra prosjekt til prosjekt. Målet er å skape attraktive og nytenkende produksjoner – en slags profesjonell musikalsk lekegrind for landsdelens fremst utøvere og komponister med utgangspunkt i jazzen. Ensemblet skal gi rom for møter mellom ulike tradisjoner og formater. Særpreget fra jazzen skal være til stede, men også med rom for folkemusikk, samisk musikk og andre sjangre og uttrykk.

Ensemblets første produksjon har fått navnet «Vippepunktet». Komponist og kunstnerisk leder for den aller første utgaven av Nordnorsk Jazzensemble er Jakop Hauan Janssønn, som er en av landsdelens mest aktive og kreative musikere og komponister. Tekstforfatter og vokalist er Pål Moddi Knutsen.

Tittelen «Vippepunktet» henspiller på det som skjer når noe lite vipper balansen av et system og provoserer frem en stor forandring. Livet i Arktis tar plass midt i en dramatisk, gåtefull og følelsesladd scene av voldsomme klimatiske, miljømessige, politiske og økonomiske endringer. Ved å bruke «Vippepunktet» som utgangspunkt for verket, ønsker Janssønn å fokusere på vår landsdel og sette et nytt lys på de mange utfordringer vi kan møte når vi nærmer oss et vippepunkt.

Ensemblet består på dette prosjektet av følgende musikere:
Moddi – vokal,
Daniel Herskedal – tuba
Atle Nymo – altsax
Ragnhild Furebotten – fele
Martin Högberg – gitar
Eirik Fjelde – tangenter
Dag Okstad – bass
Jakop Janssønn – trommer/perk
MiNensemblet fra Musikk i Nordland
Torbjørn Thrane Sandnes - lys/visuals
Thor-Ivar Lund - lydtekniker

Nordnorsk Jazzensemble drives av Nordnorsk Jazzsenter, i nært samarbeid med Musikk i Nordland (MiN) og andre kulturaktører i landsdelen. Prosjektet er støttet av Kulturrådet.

 

Konsertinfo

Åpningskonsert BJO2021
Stormen konserthus, store sal
Onsdag 3. februar 2021.
Konsertstart: 18.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021. Les mer her!

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter, begrenset antall.

Bodø Jazz Open gjør "comeback" som vinterfestival. BJO2021 blir 3. - 6. februar. Les mer om at vi gjør «comeback» som vinterfestival her.

, click to open in lightbox