Jan Gunnar Hoff Trio med Nils Landgren

Stormen konserthus

NY DATO KOMMER!
02.12.202019:26 Erik Johansen

JAN GUNNAR HOFF TRIO – POLARITY

Et mestermøte mellom Jan Gunnar Hoff Trio og Nils Landgren!

Jan Gunnar Hoff lanserte høsten 2017 sin nye jazztrio bestående av den svenskebassisten Anders Jormin og trommeslager Audun Kleive. De tre gjorde turné i SørNorge og spilte samtidig inn albumet Polarity for 2L, en plate som kom ut i april 2018 og som har rukket å få svært så gode omtaler i norske og internasjonale medier.

TorHammerø kaller platen «Hoffs mesterstykke» mens magasinet Stereo+ gir 6-er for både lyd og musikk og konkluderer med at: «Dette er pur magi».

Jan Gunnar Hoff – piano, synthesizer
Audun Kleive – slagverk
Mats Eilertsen – bass
(Pga koronasituasjonen kan ikke Anders Jormin spille)

Om musikerne:
Jan Gunnar Hoff ble i 2014 tildelt den prestisjetunge Buddy-prisen, norsk jazz sin høyeste utmerkelse. Han har status som Steinway & Sons Artist og har gitt ut en rekke kritikerroste innspillinger som soloartist. Hoff har komponert ca 250 verk, bl.a Tingingsverket til Vossajazz (2005) og korverket Meditatus (2005), som ble belønnet med Edvardprisen fra TONO. Han var nominert til Spellemannpris for platen FlyNorth (2014) og var musikalsk leder og arrangør for det US Grammy-nominerte prosjektet Quiet Winter Night (2012). Med sine 3 plateutgivelser i 2018 har Hoff gitt ut hele 20 album som artist og co-leader. I 2020 kom hans noteutgivelse «FLY NORTH»med 52 jazzkomposisjoner.

Audun Kleive og Anders Jormin regnes som to av Skandinavias og Europas fremstejazzmusikere og nyter stor anerkjennelse. De har bidratt på en rekke plater på platemerket ECM med bl.a Bobo Stenson, Terje Rypdal, Charles Lloyd, Django Bates. Både Kleive og Jormin har også gitt ut flere soloalbum med egen musikk.

Jan Gunnar Hoff om det kommende samarbeidet med Nils Landgren:

Nisse Landgren er jo en trombonist og musiker i verdensklasse med høy stjerne i europeisk jazz. Han er også en god «gammel» kollega av mine medmusikere i Hoff trio, nemlig Audun Kleive og Anders Jormin. Å samle en kvartett med slike musikere under BJO er nesten en aldri så liten sensasjon og jeg tror vi skal få til en meget spenstig og spennende konsert. Det blir musikk fra mitt trioreportoar, bl.a fra plata POLARITY, men også fra FLY NORTH-albumet. I tillegg kommer Nisse Landgren med noen meget funky saker vil jeg tro, fra sin katalog, så jeg kan love en publikumsvennlig konsert med humør, groove og glitrende spill.

Konsertinfo

Stormen konserthus, store sal
Torsdag 4. februar 2021.
Konsertstart: 19.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021.

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter, begrenset antall. 

Bodø Jazz Open gjør "comeback" som vinterfestival. BJO2021 blir 3. - 6. februar. Les mer om at vi gjør «comeback» som vinterfestival her.

, click to open in lightbox
, click to open in lightbox