Ole Børud med band

Ole Børud har med seg noen av de beste soulmusikerne landet har fostret når han kommer til Bodø Jazz Open i oktober.

Onsdag 20. oktober 2021 kl. 19.00
Kjøp billetter

Ole Børud har i praksis stått på scenen på fulltid siden han kunne stå på to ben og leverer musikalske prestasjoner på et skyhøyt nivå. Ole tok seg til finalen i Stjernekamp i 2018 og dro deretter ut på en omfattende turnè gjennom 2019 hvor det ble gitt høye terningkast både i inn- og utland. Nå ventes nye singler denne våren og nytt album til høsten.

Ole Børud med band (og hornseksjon!) byr på funky, soulfull westkystrock av ypperste merke (tenk Steely Dan, Michael McDonald og Doobie Brothers), en musikksjanger som har fått en voldsom renessanse blant hipstere og andre trendbevisste unge musikkfans. Men pussig nok ser få av disse ut til å ha registrert at en av verdens fremste utøvere av denne musikkformen i samtiden, er norsk.

Som andregenerasjons medlem i Børud- familien, en musikalsk institusjon i seg selv, har Ole Børud vært profesjonell musiker siden han var 16 år. Først i familiens egne band (gospelprosjektet Arnold B. Family er kanskje særlig relevant i denne settingen). Så noen år som metalmusiker - ikke minst i gruppen Extol, som skapte engasjement verden over med sitt crowdfundede comeback i 2013.

Bodø Jazz Open har forsøkt å hente Ole Børud tidligere, tilbake i 2016. Sykdom gjorde at konserten ble avlyst. Nå er endelig Børud klar for Bodø og denne gang med utvidet besetning i Stormen store sal.

 
Ole Børud (gitar, vokal), Ruben Dalen (trommer), Lars-Erik Dahle (bass), Markus Lillehaug Johnsen (gitar), Frode Mangen (tangenter), Jens Petter Antonsen (trompet), Even Kruse Skatrud (trombone), Børge-Are S. Halvorsen (saksofon).

Konsertinfo

Stormen store sal
Onsdag 20. oktober 2021.
Konsertstart: 19.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021.

Billetter:
Det selges kun ordinære billetter.