ISÁK og Maud

Sinus

Fredag 22. oktober 2021 kl. 21.00
Kjøp billetter

Det blir to konserter denne kvelden når Sami Culture Club og Bodø Jazz Open presenterer ISÁK og Maud på Sinus.             


I 2019 slapp ISÁK debutalbumet «Ealán», til strålende kritikker. Etterfulgt av nominasjon for «Årets nykommer» på P3 Gull og over 100 konserter. I 2020 har de brukt tiden i studio, og i januar ga bandet ut deres andre album «Roasut», til stor jubel fra fans og kritikere. Albumet handler om alle stormene og kamper vi mennesker står i, og berører mye av tematikken vokalist Ella Marie Hætta Isaksen brenner for. Både klimakamp, miljøvern og kampen mot rasisme er sentrale temaer i albumet.

Nå er det over et år siden bandet stod på scenen, og de kjenner på et enormt savn etter å spille konserter igjen.
 
- Det er ingenting vi heller vil enn å få spille den nye musikken vår for vårt fantastiske publikum. Vi gleder oss helt vilt til det er mulig igjen, og endelig få gjøre det vi er aller best på – å løfte taket og få publikummet til å danse, sier vokalist Ella Marie.

Kombinasjonen av dansbare synth-melodier, slående trommerytmer og en råskap i Ellas tekstformidling har vært ISÁKs suksessoppskrift på scenen. Publikum får rom til å komme som den de er, og gi seg hen til musikken på ISÁKs konserter. Nå lanserer bandet endelig en turné til høsten 2021, og satser på et lykkelig gjensyn med publikum.

ISÁK består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos.


Maud

Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, forfører Maud deg langt inn i en drømmeverden av elektronisk pop, med elementer fra trap og urban. Bak pseudonymet Maud står den nordnorske produsenten, artisten og vokalisten Kristine Hoff fra Bodø.

Etter en konsert på bransjefestivalen Sørveiv i Kristiansand høsten 2019, ble Maud signert på det London-baserte managementet Killing Moon, som utga hennes debutsingel «Real». Låta kom også med på plateselskapets samlealbum New Moons XIII.

I slutten av mai ga Maud ut sitt debutalbum, som hun har skrevet, produsert og spilt inn selv. Maud har gjort seg bemerket med flere av singlene fra debutplata. «Bad Things», mottok svært gode anmeldelser fra britiske musikkblogger som Music Crowns, Chalkpit og Whatthefunk. Med singelen landet også Maud forsiden av Deezer’s spilleliste ‘New Electronic’, i tillegg til at den ble spilt på Amazing Radio og Radio Nova. «Baby Girl» ble blant annet plukket ut som ‘song pick of the day’ på den New York-baserte indiebloggen Glamglare. «Alone Together» ble anbefalt av NRK P3 Urørt, og er blitt listet på flere internasjonale spillelister.

I mars i fjor spilte Maud og hennes band sin første konsert i London, på konsertstedet The Old Blue Last, til stor interesse fra noen av byens mest kritiske bransjefolk. Høsten 2020 ble hun plukket ut som Cloud Exittalent på Insomniafestivalen i Tromsø. Hun deltok også på den virtuelle festivalen, Unlock Festival, gjennom NBC Universal. Maud har tidligere opptrådt på festivaler og konsertscener som Sørveiv, Trænafestivalen, Bodø Jazz open, Parkteatret og Uhørt i Oslo.

Bandet hennes består av keyboardist Birk Gjermundbo og trommeslager Tibor Teskeredzic.


Konsertinfo

Konsertene er i samarbeid med Samisk Culture Club.

Sinus
Fredag 22. oktober 2021.
Konsertstart: 21.00

Konserthuset åpner én time før konserten.


Festivalpass
Denne ordningen utgår for BJO2021. Les mer her!