Få med deg Jazzkafé!

Hør på live musikk mens du tar en kopp kaffe i hyggelig lag på en kafé i sentrum eller på City Nord.

Fredag kl. 16.00 og lørdag kl. 14.00

Vi opprettholder tradisjonen med Jazzkafé fredag og lørdag. Opplev en frodig blanding av erfarne og litt ferskere musikere på Ramsalt Bar, Bryggerikaia, City Nord Café og Samvirkelaget. Jazzkafé har blitt et populært konsept under Bodø Jazz Open og har fylt opp byens kafeer med jazzglade publikummere hvert eneste år.


GOLDRUSH
Fredag 22. oktober kl. 16.00
Lørdag 23. oktober kl. 14.00


Spillested: Ramsalt Bar

Trioen Goldrush fra Hemnesberget børster nå løvet av musikalske singer-songwriter-skatter signert legender som Neil Young, Joni Mitchell, Bob Dylan, Leonard Cohen, The Beatles og Elvis Costello. Trioen er stort sett tro mot originalene, men gir alltid låtene sin egen «spinn», rikt akkompagnert av kontrabass, akustisk gitar, perkusjon og tre vokalister som sender leadvokalen på rundgang.

Alle låtene er dessuten krydrer med fortryllende trestemte harmonier, som kanskje må sies å være trioens varemerke. 

Holger Chr. Sjåvik (kontrabass, vokal og perkusjon), Oddmar Nogi Sjåvik (akustisk gitar, vokal), og Nadia Bjørkheim (vokal og perkusjon).


BELSHEIM/GJØNNES/FJELDAVLI
Fredag 22. oktober kl. 16.00

Spillested: Bryggerikaia

Dette er en trio bestående av tre unge Bodø-musikere med en forkjærlighet for jazz og improvisasjon. Gruppen utforsker pianotrio-formatets rekkevidde, dynamisk, rytmisk og melodisk, i en miks av tradisjon og nyvinning. Trioen ble dannet sommeren 2020 og har siden høstet skryt for sine opptredener i Bodø og omegn. Låtmaterialet er variert og snekret sammen av de tre medlemmene.

Håvard Flach Belsheim (piano), Jakob Nisja Gjønnes (bass), Emil Fjeldavli (trommer).

HOBBEL OG SOFIE OLAISEN
Lørdag 23. oktober kl. 14.00

Spillested: Samvirkelaget

Hobbel er et indierock-band som er etablert i Bodøs musikkmiljø. Musikken befinner seg i det melodiøse, melankolske indie-landskapet, med et lydbilde som er rikt på gitarer og klang.

Bandet består av Sara Hobbelstad, Audun Mathisen Anvik, Anders Halhjem og Jonas Jørgensen Aasnes.

Sofie Olaisen er et nytt tilskudd til Bodøs visesanger-scene. Hennes reise har gått fra Grimstad på sørlandet til Chile og Colombia i Latin-Amerika. På veien har hun kommet over en rekke viser. De forteller historier om kulturer og personer og hele land. Noen av visene ble så sterke for Sofie at hun oversatte dem til norsk, for at også andre skal forstå de lyriske historiene. Men Sofie har også samlet sitt eget liv og sine egne historier i viser.

Med visene forteller hun hvordan en rekke tilfeldige hendelser har ført henne akkurat der hun er i dag – til visebyen Bodø.

Sofie har med seg Mikal Reinvik (bass) og Audun Mathisen (gitar).

JAZZGYS
Lørdag 23. oktober kl. 14.00

Spillested: City Nord Kafé

Jazzgys består av elever på 3. året ved musikklinja på Bodø VGS. De har bakgrunn fra forskjellige musikalske stilarter, og nevner artister som Bill Stewart, Cory Henry, John Scofield og John Coltrane som inspirasjonskilder. På Jazzgys repertoar står først og fremst jazz-standarder.

Jazzgys består av Andreas Mareliussen (saxofon), Nicolai Braüner Schmidt (trommer), Henrik Kvandal Hausmann (gitar) og Thomas Robert Viksaas (bass).

JOAKIM RAINER WITH FRIENDS
Lørdag 23. oktober kl. 14.00

Spillested: Bryggerikaia

Bodø-pianisten Joakim Rainer Petersen tar med seg noen av sine beste venner og medmusikere fra det vitale, unge jazzmiljøet i Norge. Kom og hør dem spille sine favorittlåter igjennom jazzhistorien!

Joakim Rainer Petersen (piano), Rino Sivathas (trommer), Andreas Svabø (bass), Amund Totland (gitar).